Kup: SMS asistirao, Lulić pogodio - Lacio u 1/2-finalu!

Ekipa Lacija plasirala se u polufinale Kupa Italije, pošto je sa 1:0 pobedila Fiorentinu.  Balkanska veza Lacija za polufinale Kupa Italije! Sjajna saradnja srpskog i bh. internacionalca odvela "nebeskoplave" u samu završnicu italijanskog kup takmičenja.  Lacio peške u polufinale: Lulić odlučio, Basta i Sergej bolji od Milenkovića! Trojica Srba igrali od prvog minuta.

Fudbal 27.12.2017 | 09:30
Kup: SMS asistirao, Lulić pogodio - Lacio u 1/2-finalu!
Jedini gol na utakmici postigao je Senad Lulić u šestom minutu, kada mu je reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić dodao loptu.

Lulić je lepo "zalomio" loptu, prevario defanzivnog igrača i savladao Dragovskog.

U startnoj postavio "nebesko plavih" našao se i Dušan Basta koji je odigrao svih 90 minuta, za raliku od Milinković-Savića kojeg je u 89. zamenio Luis Alberto. 

Lacio može da bude zadovoljan rezultatom, ali igra nije bila baš na najboljem nivou. Ništa bolji nisu bili ni gosti iz Firence, pa se tako Lacio plasirao u polufinale. 

Ekipa Simonea Inzagija igraće u borbi za finale sa boljim iz susreta Milan-Inter koji je na programu u sredu od 20.45. U ostala dva četvrtfinala sastaju se Napoli-Atalanta i Juventus-Torino.

Senad Lulić i Sergej Milinković-Savić čine strašan tandem u Laciju, koji igra odlično ove sezone.

Na krilima balkanskog dvojca, "nebeskoplavi" su na "Olimpiku" savladali Fiorentinu 1:0 u četvrtfinalu Kupa Italije i izborili plasman među četiri najbolje ekipe.

Trenutak odluke desio se već u petom minutu.

Milinković-Savić asistirao je Luliću, koji se prvo "lažnjakom" oslobodio rivala, a onda sjajnim udarcem poslao loptu iza leđa gostujućeg čuvara mreže.

I Milinković-Savić i Lulić u prvom poluvremenu imali su dobre prilike da uvećaju prednost svog tima, ali je u oba navrata sjajnim intervencijama svoj gol sačuvao mladi Poljak Bartolomej Dragovski, kojem je ovo bio tek drugi meč u sezoni na golu Fiorentine.

Lacio je i u nastavku bio bolji, ali se rezultat nije menjao, pa su Rimljani postali prvi polufinalisti italijanskog Kupa.

Tamo, kao i u finalu, igraće se dve utakmice.

Rival "nebeskoplavima" na putu ka odlučujućim mečevima za trofej biće bolji iz milanskog dvoboja Milan - Inter, koji je na programu sutra od 20.45.

Drugi polufinalni par činiće pobednici duela Napoli - Atalanta i Juventus - Torino. Ovi susreti biće odigrani u prvoj sedmici 2018. godine.

Lacio je prvi polufinalista Kupa Italije u kojem je prošle sezone stigao do finala. Nebeskoplavi su večeras u četvrtfinalu eliminisali Fiorentinu, minimalcem na Olimpiku - 1:0.

Simone Inzagi je izveo skoro najjači tim koji je imao na raspolaganju, a na klupi su od nosilaca igre ostali samo Luis Alberto i Ćiro Imobile, s tim što su obojica ušli u igru. Dvojica srpskih fudbalera Sergej Milinković Savić i Dušan Basta su se našli u startnoj postavu Lacijala, dok je na drugoj strani od prvog minuta zaigrao Nikola Milenkovićkojem je to bio drugi meč u dresu Viole.

Lacio je baš kao što rezultat i kaže, držao kontrolu na terenu i rutinski izašao na kraj sa rivalom iz Firence koji mu se nedavno izmigoljio u prvenstvenom duelu kada su Rimljani u poslednjim sekundima meča ostali bez pobede. Ovoga puta Lacio nije dozvolio sličan scenario.

Rimljani su poveli već u šestom minutu kada je Sergej Milinković Savić doneo loptu do šesnaesterca, proigrao Lulića na levoj strani, ovaj lepo zalomio protivnika lažnjakom i onda desnom nogom plasirao loptu u suprotan ugao Violinog gola.

Lacio je posle gola rutinski drža situaciju pod kontrolom, Milinković Savić je imao jedan sjajan pokušaj sa distance, a Imobile je u drugom poluvremenu propustio šansu da duplira prednost posle kiksa Milenkovića na sredini terena.

Uprkos rezultatskom deficitu tokom celog meča, Fiorentina nije uspela da probije linije domaćina. Najbolju šansu je imao Kjeza čiji sjajan udarac sa roglja šesnaesterca je majstorskom intervencijom zaustavio Strakoša.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE:

Lacio - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Lulić 6/

Milan - Inter (srijeda, 27. decembar, 20.45)
Napoli - Atalanta (utorak, 2. januar, 20.45)
Juventus - Torino (srijeda, 3. januar, 20.45)

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar