Куп: СМС асистирао, Лулић погодио - Лацио у 1/2-финалу!

Екипа Лација пласирала се у полуфинале Купа Италије, пошто је са 1:0 победила Фиорентину.  Балканска веза Лација за полуфинале Купа Италије! Сјајна сарадња српског и бх. интернационалца одвела "небескоплаве" у саму завршницу италијанског куп такмичења.  Лацио пешке у полуфинале: Лулић одлучио, Баста и Сергеј бољи од Миленковића! Тројица Срба играли од првог минута.

Фудбал 27.12.2017 | 09:30
Куп: СМС асистирао, Лулић погодио - Лацио у 1/2-финалу!
Једини гол на утакмици постигао је Сенад Лулић у шестом минуту, када му је репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић додао лопту.

Лулић је лепо "заломио" лопту, преварио дефанзивног играча и савладао Драговског.

У стартној поставио "небеско плавих" нашао се и Душан Баста који је одиграо свих 90 минута, за ралику од Милинковић-Савића којег је у 89. заменио Луис Алберто. 

Лацио може да буде задовољан резултатом, али игра није била баш на најбољем нивоу. Ништа бољи нису били ни гости из Фиренце, па се тако Лацио пласирао у полуфинале. 

Екипа Симонеа Инзагија играће у борби за финале са бољим из сусрета Милан-Интер који је на програму у среду од 20.45. У остала два четвртфинала састају се Наполи-Аталанта и Јувентус-Торино.

Сенад Лулић и Сергеј Милинковић-Савић чине страшан тандем у Лацију, који игра одлично ове сезоне.

На крилима балканског двојца, "небескоплави" су на "Олимпику" савладали Фиорентину 1:0 у четвртфиналу Купа Италије и изборили пласман међу четири најбоље екипе.

Тренутак одлуке десио се већ у петом минуту.

Милинковић-Савић асистирао је Лулићу, који се прво "лажњаком" ослободио ривала, а онда сјајним ударцем послао лопту иза леђа гостујућег чувара мреже.

И Милинковић-Савић и Лулић у првом полувремену имали су добре прилике да увећају предност свог тима, али је у оба наврата сјајним интервенцијама свој гол сачувао млади Пољак Бартоломеј Драговски, којем је ово био тек други меч у сезони на голу Фиорентине.

Лацио је и у наставку био бољи, али се резултат није мењао, па су Римљани постали први полуфиналисти италијанског Купа.

Тамо, као и у финалу, играће се две утакмице.

Ривал "небескоплавима" на путу ка одлучујућим мечевима за трофеј биће бољи из миланског двобоја Милан - Интер, који је на програму сутра од 20.45.

Други полуфинални пар чиниће победници дуела Наполи - Аталанта и Јувентус - Торино. Ови сусрети биће одиграни у првој седмици 2018. године.

Лацио је први полуфиналиста Купа Италије у којем је прошле сезоне стигао до финала. Небескоплави су вечерас у четвртфиналу елиминисали Фиорентину, минималцем на Олимпику - 1:0.

Симоне Инзаги је извео скоро најјачи тим који је имао на располагању, а на клупи су од носилаца игре остали само Луис Алберто и Ћиро Имобиле, с тим што су обојица ушли у игру. Двојица српских фудбалера Сергеј Милинковић Савић и Душан Баста су се нашли у стартној поставу Лацијала, док је на другој страни од првог минута заиграо Никола Миленковићкојем је то био други меч у дресу Виоле.

Лацио је баш као што резултат и каже, држао контролу на терену и рутински изашао на крај са ривалом из Фиренце који му се недавно измигољио у првенственом дуелу када су Римљани у последњим секундима меча остали без победе. Овога пута Лацио није дозволио сличан сценарио.

Римљани су повели већ у шестом минуту када је Сергеј Милинковић Савић донео лопту до шеснаестерца, проиграо Лулића на левој страни, овај лепо заломио противника лажњаком и онда десном ногом пласирао лопту у супротан угао Виолиног гола.

Лацио је после гола рутински држа ситуацију под контролом, Милинковић Савић је имао један сјајан покушај са дистанце, а Имобиле је у другом полувремену пропустио шансу да дуплира предност после кикса Миленковића на средини терена.

Упркос резултатском дефициту током целог меча, Фиорентина није успела да пробије линије домаћина. Најбољу шансу је имао Кјеза чији сјајан ударац са рогља шеснаестерца је мајсторском интервенцијом зауставио Стракоша.

КУП ИТАЛИЈЕ - ЧЕТВРТФИНАЛЕ:

Лацио - Фиорентина 1:0 (1:0)
/Лулић 6/

Милан - Интер (сриједа, 27. децембар, 20.45)
Наполи - Аталанта (уторак, 2. јануар, 20.45)
Јувентус - Торино (сриједа, 3. јануар, 20.45)

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар