Otkrili: Moderne žene padaju na...

Žene 21. vijeka najviše "padaju" na muškarce koji imaju nježni lik, ali mišićavo tijelo, pokazalo je najnovije istraživanje, koje je sprovedeno na Univerziteta u Kvinslendu, u Australiji.

  • Magazin
  • Zabava


Istraživači su grupi od 160 žena pokazali fotografije muškaraca i pitali ih koji im je najprivlačniji. Ispostavilo se da moderne žene najviše privlače muškarci koji su snažni, mišićavi i visoki (barem 180 cm) ali koji imaju "baby face".

Osim mišića, kao važan faktor pokazala se i visina, ali ne u tolikoj mjeri kao snaga. Takođe, žene više privlače muškarci koji imaju tamniju boju kose.

Nijedna žena nije pokazala statistički značajnu naklonjenost muškarcima koji su fizički izgledali slabije, piše "Dejli mejl".

"Efekat visine i snage na atraktivnost može se objasniti podsvjesnom željom žena da pored sebe imaju muškarca koji je zdrav, jak, fizički sposoban", kažu istraživači i dodaju je isti slučaj i kod svih drugih sisara, ne samo kod ljudske vrste.

Jedno ranije istraživanje je pokazalo da je ženama važnije da muškarci imaju jak i razvijen torzo, nego noge, na primjer.

Izvor: Mondo.ba

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Rob

24.12.2017 21:34

opet Baja

im je sa imaju debeo mislim novcanik

Najvaznije

24.12.2017 23:59

Majmun. Muzijak

Alfa

26.12.2017 08:42

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.