Gigs: Van Gal nije htio Mbapea i Žezusa!

Rajan Gigs kaže da je u vreme dok je bio pomoćnik Luju van Galu predlagao angažovanje Kilijana Mbapea i Gabrijela Žezusa, ali ga Holanđanin nije poslušao.  Gigs: Kad sam govorio Van Galu. . .  Legenda Mančester junajteda znala za zvezde PSŽ-a i Sitija i pre nego što su postale planetarno poznate.

Fudbal 27.12.2017 | 12:00
Gigs: Van Gal nije htio Mbapea i Žezusa!
Čuveni fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs otkrio je da je u vreme dok je bio pomoćni trener Luju van Galu predlagao holandskom stručnjaku angažovanje Kilijana Mbapea i Gabrijela Žezusa, ali da Holanđanin nije prihvatio sugestiju.

Mbape, drugi najskuplji igrač u istoriji fudbala posle letošnjeg transfera u PSŽ, tada je tek postao prvotimac Monaka, dok je Žezus, sada golgeter komšijskog Sitija i prvi napadač Brazila, počinjao karijeru u Palmeirasu.

"Gledao sam sa skautom Žezusa pre tri godine, dok sam Mbapea pratio jednu sezonu. Mogli smo za pet miliona funti ili sličnu sumu da ih pozajmimo i to bi bilo dobar način poslovanja", izjavio je za Tajms legendarni igrač Mančester Junajteda.

Gigs je dodao da je poštovao transfer politiku Holanđanina, ali je uočio da nisu svi igrači koji su došli tog leta bili u skladu sa identitetom kluba, što je rezultiralo samo jednim trofejom u dve sezone.

"Znam kako bi trebalo da izgleda fudbaler Junajteda. Bilo je mnogo igrača koji su dolazili u klub, a nije trebalo, dok su neki napustili ekipu, mada nisam bio saglasan. Pre svega, mislim na Rafaela, Danija Velbeka i Džonija Evansa sa kojima sam igrao, ali oni jednostavno nisu želeli da rade sa njim", izjavio je Gigs, koji je za Junajted igrao od 1990. do 2014. godine i na 672 utakmice postigao 114 golova, osvojivši 34 trofeja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar