Гигс: Ван Гал није хтио Мбапеа и Жезуса!

Рајан Гигс каже да је у време док је био помоћник Лују ван Галу предлагао ангажовање Килијана Мбапеа и Габријела Жезуса, али га Холанђанин није послушао.  Гигс: Кад сам говорио Ван Галу. . .  Легенда Манчестер јунајтеда знала за звезде ПСЖ-а и Ситија и пре него што су постале планетарно познате.

Фудбал 27.12.2017 | 12:00
Гигс: Ван Гал није хтио Мбапеа и Жезуса!
Чувени фудбалер Манчестер Јунајтеда Рајан Гигс открио је да је у време док је био помоћни тренер Лују ван Галу предлагао холандском стручњаку ангажовање Килијана Мбапеа и Габријела Жезуса, али да Холанђанин није прихватио сугестију.

Мбапе, други најскупљи играч у историји фудбала после летошњег трансфера у ПСЖ, тада је тек постао првотимац Монака, док је Жезус, сада голгетер комшијског Ситија и први нападач Бразила, почињао каријеру у Палмеирасу.

"Гледао сам са скаутом Жезуса пре три године, док сам Мбапеа пратио једну сезону. Могли смо за пет милиона фунти или сличну суму да их позајмимо и то би било добар начин пословања", изјавио је за Тајмс легендарни играч Манчестер Јунајтеда.

Гигс је додао да је поштовао трансфер политику Холанђанина, али је уочио да нису сви играчи који су дошли тог лета били у складу са идентитетом клуба, што је резултирало само једним трофејом у две сезоне.

"Знам како би требало да изгледа фудбалер Јунајтеда. Било је много играча који су долазили у клуб, а није требало, док су неки напустили екипу, мада нисам био сагласан. Пре свега, мислим на Рафаела, Данија Велбека и Џонија Еванса са којима сам играо, али они једноставно нису желели да раде са њим", изјавио је Гигс, који је за Јунајтед играо од 1990. до 2014. године и на 672 утакмице постигао 114 голова, освојивши 34 трофеја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар