NBA: Tripl-dabl Vestbruka, Hjuston ne posustaje!

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka San Antonio Sparse sa 90:87 uz dobro izdanje aktuelnog MVP igrača lige.

Košarka 04.12.2017 | 10:45
NBA: Tripl-dabl Vestbruka, Hjuston ne posustaje!
Rasel Vestbruk se u odnosu na prošlu sezonu odrekao napadačkih odgovornosti u korist Karmela Entonija i Pola Džordža, ali je protiv jednog od najboljih timova Zapada preuzeo odgovornost kada treba i ubacio 22 poena, uz po 10 skokova i asistencija.

Oklahoma je Sparse neočekivano na četvrtini sezone Sparse čekala sa devetog mesta, van plej-ofa i u poslednjih pet od šest utakmica je izašla poražena. 

U jednom ne tako atraktivnom meču sa malo poena za ekipu s takvim potencijalom pored Vestbruka se istakao Stiven Adams sa 19 poena i 10 skokova. Pol Džordž je zakazao jer nije mogao da ubaci ništa, samo 2/17 i osam poena za Oklahomu, dok je Karmelo Entoni ubacio samo tri. 

Prema Vestbruku, recept za pobedu je bio jednostavan – mi ne možemo da pogađamo, ne mogu ni oni. I tako je i bilo, jer su Sparsi do kraja meča održani na 40 odsto šuta iz igre. 

Tanderi su tokom treće deonice imali prednost od 11 poena, 54:43, ali je tim Grega Popoviča uspeo da stigne razliku i priđe na samo tri poena zaostataka. Kasnije se povredio Kajl Anderson što je uz Kavaja Lenarda dodatno pogoršalo zdravstveni bilten Teksašana, a Tanderi su odneli pobedu.

I dok u San Antoniju čekaju povratak Kavaja Lenarda u Minesoti i dalje čekaju povratak Nemanje Bjelice. Bjelica nije učestvovao u pobedi Timbervulvsa nad Los Anđeles Klipersima kojima fali Miloš Teodosić.

Minesota je bila bolja sa 112:106 od tima koji je posle uvodnih 4-0 u sezoni u jednom trenutku zaređao neverovatnu, skoro dvocifrenu seriju poraza od povrede srpskog plejmejkera.

Džimi Batler je pokazao zbog čega je doveden pred ovu sezonu iz Čikago Bulsa jer je sa 33 poena dominirao u napadu "Vukova". Dvadeset od 33 koša ubacio je u turbo-modu poslednje četvrtine.

Ostin Rivers i njegovih 30 poena nije bilo dovoljno. Sedam trojki je pogodio sin trenera Klipersa, a posle sedme trojke je njegova ekipa povela za jedan poen, ali je onda Batler preuzeo sve u svoje ruke i trojkom, dvojkom i pogotkom uz faul trasirao pobedu svoje ekipe.

Batleru su pomoć pružili Tadž Gibson sa 20 poena i Karl Entoni Tauns sa 15, dok je na drugoj strani Lu Vilijams imao 20, a Deandre Džordan 17.

U preostala dva meča prethodne noći, Lejkersi su poraženi od Hjuston Roketsa koji ne nameravaju da se zaustave i nastavljaju da ređaju pobede, dok su aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi savladali Majami Hit.

Roketsi su sa 118:95 pobedili "Jezeraše" zahvaljujući Džejmsu Hardenu koji je ubacio 36 poena i Eriku Gordonu koji je imao 22, te Krisu Polu sa 21 poenom.

U timu Lejkersa je najbolji bio Kajl Kuzma sa 22 poena i 12 skokova, što nije sprečilo "Rakete" na putu do sedme uzastopne pobede.

Voriorsi su bili bolji sa 123:95, uz 30 poena Karija i 24 Durenta. Goran Dragić je predvodio Hit sa 20 ubačenih koševa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar