НБА: Трипл-дабл Вестбрука, Хјустон не посустаје!

Кошаркаши Оклахома Сити Тандера победили су у ноћи између недеље и понедељка Сан Антонио Спарсе са 90:87 уз добро издање актуелног МВП играча лиге.

Кошарка 04.12.2017 | 10:45
НБА: Трипл-дабл Вестбрука, Хјустон не посустаје!
Расел Вестбрук се у односу на прошлу сезону одрекао нападачких одговорности у корист Кармела Ентонија и Пола Џорџа, али је против једног од најбољих тимова Запада преузео одговорност када треба и убацио 22 поена, уз по 10 скокова и асистенција.

Оклахома је Спарсе неочекивано на четвртини сезоне Спарсе чекала са деветог места, ван плеј-офа и у последњих пет од шест утакмица је изашла поражена. 

У једном не тако атрактивном мечу са мало поена за екипу с таквим потенцијалом поред Вестбрука се истакао Стивен Адамс са 19 поена и 10 скокова. Пол Џорџ је заказао јер није могао да убаци ништа, само 2/17 и осам поена за Оклахому, док је Кармело Ентони убацио само три. 

Према Вестбруку, рецепт за победу је био једноставан – ми не можемо да погађамо, не могу ни они. И тако је и било, јер су Спарси до краја меча одржани на 40 одсто шута из игре. 

Тандери су током треће деонице имали предност од 11 поена, 54:43, али је тим Грега Поповича успео да стигне разлику и приђе на само три поена заостатака. Касније се повредио Кајл Андерсон што је уз Каваја Ленарда додатно погоршало здравствени билтен Тексашана, а Тандери су однели победу.

И док у Сан Антонију чекају повратак Каваја Ленарда у Минесоти и даље чекају повратак Немање Бјелице. Бјелица није учествовао у победи Тимбервулвса над Лос Анђелес Клиперсима којима фали Милош Теодосић.

Минесота је била боља са 112:106 од тима који је после уводних 4-0 у сезони у једном тренутку заређао невероватну, скоро двоцифрену серију пораза од повреде српског плејмејкера.

Џими Батлер је показао због чега је доведен пред ову сезону из Чикаго Булса јер је са 33 поена доминирао у нападу "Вукова". Двадесет од 33 коша убацио је у турбо-моду последње четвртине.

Остин Риверс и његових 30 поена није било довољно. Седам тројки је погодио син тренера Клиперса, а после седме тројке је његова екипа повела за један поен, али је онда Батлер преузео све у своје руке и тројком, двојком и поготком уз фаул трасирао победу своје екипе.

Батлеру су помоћ пружили Таџ Гибсон са 20 поена и Карл Ентони Таунс са 15, док је на другој страни Лу Вилијамс имао 20, а Деандре Џордан 17.

У преостала два меча претходне ноћи, Лејкерси су поражени од Хјустон Рокетса који не намеравају да се зауставе и настављају да ређају победе, док су актуелни шампиони Голден Стејт Вориорси савладали Мајами Хит.

Рокетси су са 118:95 победили "Језераше" захваљујући Џејмсу Хардену који је убацио 36 поена и Ерику Гордону који је имао 22, те Крису Полу са 21 поеном.

У тиму Лејкерса је најбољи био Кајл Кузма са 22 поена и 12 скокова, што није спречило "Ракете" на путу до седме узастопне победе.

Вориорси су били бољи са 123:95, уз 30 поена Карија и 24 Дурента. Горан Драгић је предводио Хит са 20 убачених кошева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар