NBA: Vučević razbio Kantera i Nikse bez Porzingisa!

Košarkaši Orlando Medžika pobedili su Njujork Nikse sa 105:100 u uzbudljivom meču u Medison skver gardenu.

Košarka 04.12.2017 | 10:30
NBA: Vučević razbio Kantera i Nikse bez Porzingisa!
Izuzetno veče je imao crnogorski centar Nikola Vučević koji je Njujork Niksima ubacio 34 poena, uhvatio 12 lopti i sjajnim izdanjem prekinuo loš niz Orlanda od sedam poraza u gostima.

Evan Furnije je odigrao dobro sa 20 poena, a Simons i Pejton su imali 16, odnosno 15 poena. Na drugoj strani nije bilo Kristapsa Porzingisa u čijem je odsustvu Bizli imao 21 poen, Kortni Li 19.

Enes Kanter je dodao još 18 koševa. Orlando je u utakmicu ušao bolje i stekao prednost od čak 17 razlike već u prvoj deonici, 36:19. 

Niksi su više puta u toku ove sezone uspevali da smanje dvocifreni deficit i to su uspeli još jednom već do poluvremena na kome je Orlando vodio sa 54:51. Od tog trenutka nijedna od ekipa nije uspevala da se odlepi i ušlo se u neizvesnu poslednju četvrtinu. 

Niksi su konstantno zaostajali po poen, dva ili tri do pogotka Kortnija Lija za 85:85. Od tog trenutka na videlo izlazi nekoliko slabosti u odbrani tima sa "Velike jabuke". 

Prvo je Vučević pogodio horog, pa olako probio do koša i uz poene dobio i dodatno bacanje. Niksi potom pokazuju zašto su ekipa koja protivnicima dozvoljava najviše šuteva za tri poena od svih u NBA, a Enes Kanter zašto je loš odbrambeni centar. 

Vučević je ostao sam na sredini iza linije 7.25, tražio je loptu od Džonatona Simonsa i pogodio trojku kojom je sam napravio seriju 8:0 za 93:85. Niksi su nakon toga u poslednjim minutima pokušali da se približe, uspeli su zahvaljujući Džeretu Džeku, ali dalje od jednog poseda nisu mogli jer Orlando nije dozvolio preokret. 

Vučević je pobedu potvrdio sa linije za slobodna bacanja i zaokružio četvrtinu u kojoj je ubacio 12 od 34 poena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar