НБА: Вучевић разбио Кантера и Никсе без Порзингиса!

Кошаркаши Орландо Меџика победили су Њујорк Никсе са 105:100 у узбудљивом мечу у Медисон сквер гардену.

Кошарка 04.12.2017 | 10:30
НБА: Вучевић разбио Кантера и Никсе без Порзингиса!
Изузетно вече је имао црногорски центар Никола Вучевић који је Њујорк Никсима убацио 34 поена, ухватио 12 лопти и сјајним издањем прекинуо лош низ Орланда од седам пораза у гостима.

Еван Фурније је одиграо добро са 20 поена, а Симонс и Пејтон су имали 16, односно 15 поена. На другој страни није било Кристапса Порзингиса у чијем је одсуству Бизли имао 21 поен, Кортни Ли 19.

Енес Кантер је додао још 18 кошева. Орландо је у утакмицу ушао боље и стекао предност од чак 17 разлике већ у првој деоници, 36:19. 

Никси су више пута у току ове сезоне успевали да смање двоцифрени дефицит и то су успели још једном већ до полувремена на коме је Орландо водио са 54:51. Од тог тренутка ниједна од екипа није успевала да се одлепи и ушло се у неизвесну последњу четвртину. 

Никси су константно заостајали по поен, два или три до поготка Кортнија Лија за 85:85. Од тог тренутка на видело излази неколико слабости у одбрани тима са "Велике јабуке". 

Прво је Вучевић погодио хорог, па олако пробио до коша и уз поене добио и додатно бацање. Никси потом показују зашто су екипа која противницима дозвољава највише шутева за три поена од свих у НБА, а Енес Кантер зашто је лош одбрамбени центар. 

Вучевић је остао сам на средини иза линије 7.25, тражио је лопту од Џонатона Симонса и погодио тројку којом је сам направио серију 8:0 за 93:85. Никси су након тога у последњим минутима покушали да се приближе, успели су захваљујући Џерету Џеку, али даље од једног поседа нису могли јер Орландо није дозволио преокрет. 

Вучевић је победу потврдио са линије за слободна бацања и заокружио четвртину у којој је убацио 12 од 34 поена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар