Video: Gagov emotivni brodolom!

Razneo ligamente kolena, pa vrištao doktoru: Zakrpi me, hoću da se vratim! Strašna priča argentinskog veterana. . .

Fudbal 06.10.2017 | 14:45
Video: Gagov emotivni brodolom!
Ne kaže se uzalud da tragedija nikada ne ide sama... Argentina je protekle noći doživela strmoglavi pad na teme i došla u haotičnu situaciju pred završnu rundu kvalifikacija za Mundijal. Još veću senku na kompletnu utakmicu sa Peruom bacila je strašna povreda Fernanda Gaga nepuna tri minuta pošto je ušao na teren (u 60. minutu). 

Iskusni vezista Boke Juniors pretrpeo je tešku povredu prednjih ukrštenih i lateralnih ligamenata desnog kolena prilikom jednog lošeg dodavanja, kada mu je noga jednostavno „propala“. Pao je na zemlju, počeo da urla od bolova i odmah je zatražio izmenu. Međutim, onda se Gago sam pridigao i otrčao do aut linije kako bi ga lekari pregledali. 

Bio je i Gago svestan da su mu ligamenti uništeni, što su ubrzo konstatovali i argentinski lekari, ali on je sedeo kraj aut linije i vrištao: "Doktore, zakrpi me, hoću da se vratim".

Naravno, lekar mu je savetovao da se sabere i da se ne vraća u igru jer bi ozbiljno mogao da ugrozi sopstveno zdravlje, ali u tim momentima Gago nije mario - samo je želeo da se vrati i zaigra. Pomoćni doktor mu je zategao koleno, Gago se vratio na teren, ali izdržao je još samo bezmalo dva minuta. Suznih očiju napustio je Bombonjeru, svestan da više ništa ne može da uradi za svoj tim i reprezentaciju.

I sve se to dešavalo u trenucima kada je Gago igrao svoje prve reprezentativne minute još od septembra 2015. godine, kada je pretrpeo tešku povredu Ahilove tetive u argentinskom Superklasiku protiv River Plejta. U reprezentaciju je vraćen pod izričitom željom Horhea Sampaolija, kako bi obnovio partnerstvo sa Lionelom Mesijem, sa kojim je na Mundijalu 2014. godine vodio Argentinu sve do finala. 

Ogromno srce imaju fudbaleri Argentine i čast veću od Himalaja. Ali, sreće - nimalo... Posebno Gago, kome je karijera razorena stalnim povredama.Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar