Видео: Гагов емотивни бродолом!

Разнео лигаменте колена, па вриштао доктору: Закрпи ме, хоћу да се вратим! Страшна прича аргентинског ветерана. . .

Фудбал 06.10.2017 | 14:45
Видео: Гагов емотивни бродолом!
Не каже се узалуд да трагедија никада не иде сама... Аргентина је протекле ноћи доживела стрмоглави пад на теме и дошла у хаотичну ситуацију пред завршну рунду квалификација за Мундијал. Још већу сенку на комплетну утакмицу са Перуом бацила је страшна повреда Фернанда Гага непуна три минута пошто је ушао на терен (у 60. минуту). 

Искусни везиста Боке Јуниорс претрпео је тешку повреду предњих укрштених и латералних лигамената десног колена приликом једног лошег додавања, када му је нога једноставно „пропала“. Пао је на земљу, почео да урла од болова и одмах је затражио измену. Међутим, онда се Гаго сам придигао и отрчао до аут линије како би га лекари прегледали. 

Био је и Гаго свестан да су му лигаменти уништени, што су убрзо констатовали и аргентински лекари, али он је седео крај аут линије и вриштао: "Докторе, закрпи ме, хоћу да се вратим".

Наравно, лекар му је саветовао да се сабере и да се не враћа у игру јер би озбиљно могао да угрози сопствено здравље, али у тим моментима Гаго није марио - само је желео да се врати и заигра. Помоћни доктор му је затегао колено, Гаго се вратио на терен, али издржао је још само безмало два минута. Сузних очију напустио је Бомбоњеру, свестан да више ништа не може да уради за свој тим и репрезентацију.

И све се то дешавало у тренуцима када је Гаго играо своје прве репрезентативне минуте још од септембра 2015. године, када је претрпео тешку повреду Ахилове тетиве у аргентинском Суперкласику против Ривер Плејта. У репрезентацију је враћен под изричитом жељом Хорхеа Сампаолија, како би обновио партнерство са Лионелом Месијем, са којим је на Мундијалу 2014. године водио Аргентину све до финала. 

Огромно срце имају фудбалери Аргентине и част већу од Хималаја. Али, среће - нимало... Посебно Гаго, коме је каријера разорена сталним повредама.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар