SP: Beč spreman za srpsku žurku - "Orlovi" na potezu!

Posle punih osam godina srpski fudbaleri nalaze se na korak od dečačkog sna – Svetskog prvenstva. Put do dugo čekanog Mundijala vodi preko Beča.

Fudbal 06.10.2017 | 13:15
SP: Beč spreman za srpsku žurku - "Orlovi" na potezu!
“Orlovi” u petak gostuju Austriji (20:45h), u pretposlednjem kolu Grupe D kvalifikacija za SP u Rusiji 2018.

Za “overu” plasmana na najveće fudbalsko takmičenje potrebna je pobeda, a u nekim kalkulacijama je dovoljan i remi.

Ekipa Slavoljuba Muslina ima sve preduslove da na “Ernst Hapelu” stavi tačku na višegodišnju agoniju našeg reprezentativnog fudbala. 

"Orlovi” su u sjajnoj formi, puni samopouzdanja nakon trijumfa u Dablinu pre mesec dana, sve je u njihovim rukama, a s druge strane, rivalu meč nema nikakav rezultatski značaj, nema na raspolaganju bukvalno pola tima, a druga polovina je sve osim “tima”

Selektor i reprezentativci Srbije su od okupljanja u Beogradu davali isključivo oprezne izjave uoči ovog meča, ističući kvalitet kakav na papiru ima Austrija, te prethodni duel dve selekcije u Beogradu koji je pripao Srbiji (3:2), ali u kom je rival bio izuzetno opasan i vrlo blizu boda. 

Taj izostanak rezultatskog imperativa rivala Muslin vidi kao “mač sa dve oštrice”, dok kapiten Ivanović i saigrači iz ugla fudbalera ističu da je sam nacionalni dres dovoljno dobar motiv i inspiracija za kvalitetnu igru. 

Međutim, bez obzira na kadrovske, taktičke i ostale sportske “uglove”, u centru pažnje uoči ovog duela su pre svega navijači. 

Već nedeljama se najavljuje srpska domaćinska atmosfera usred Beča, jer se najavljuje da će na najvećem austrijskom stadionu biti više od 30.000 Srba. 

“Ernst Hapel” ima skoro 51.000 mesta, domaćin je u prodaju za ovu utakmicu pustio oko 48.000 karata, a nezvanično se ističe da su većinu kupili simpatizeri “Orlova”.

Sve karte na koje je pravo imao FSS (nema tačnog broja) su odavno rasprodate. Poslednji kontigent koji je Savez čuvao za poslednje dane pred meč je ekspresno “otišao”, kao i dodatne karte koje je u prodaju postio domaćin.

Srbi van Austrije nisu mogli da slobodno kupuju karte koje nisu rezervisane za gostujuće navijače, ali je u Beču i Austriji dovoljno Srba sa lokalnim državljanstvom koji su mogli da im pomognu da zaobiđu tu prepreku.

Mnoge Bečlije su kupovale na desetine karata za prijatelje i rodbinu iz domovine, pa ne bi bilo čudno da skoro ceo “Ernst Hapel” bude obojen trobojkom.

Tek oko 13.000 Austrijanaca je pratilo prethodni meč svog tima u Beču, remi sa Gruzijom u septembru koji je stavio tačku na njihove snove u Rusiji, pa je teško očekivati da će ih biti i približno toliko i u petak.

U svakom slučaju, pred “Orlovima” je meč decenije, slobodno se tako može nazvati, jer bi mogao da odvede Srbiju na prvo veliko takmičenje od 2010. godine i Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Ako se to dogodi, u petak uveče biće srpska žurka na ulicama Beča.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brzi

06.10.2017 22:05

Sramota kako su igrali.Pravi seoski fudbal.

ODGOVORITE