СП: Беч спреман за српску журку - "Орлови" на потезу!

После пуних осам година српски фудбалери налазе се на корак од дечачког сна – Светског првенства. Пут до дуго чеканог Мундијала води преко Беча.

Фудбал 06.10.2017 | 13:15
СП: Беч спреман за српску журку - "Орлови" на потезу!
“Орлови” у петак гостују Аустрији (20:45х), у претпоследњем колу Групе Д квалификација за СП у Русији 2018.

За “оверу” пласмана на највеће фудбалско такмичење потребна је победа, а у неким калкулацијама је довољан и реми.

Екипа Славољуба Муслина има све предуслове да на “Ернст Хапелу” стави тачку на вишегодишњу агонију нашег репрезентативног фудбала. 

"Орлови” су у сјајној форми, пуни самопоуздања након тријумфа у Даблину пре месец дана, све је у њиховим рукама, а с друге стране, ривалу меч нема никакав резултатски значај, нема на располагању буквално пола тима, а друга половина је све осим “тима”

Селектор и репрезентативци Србије су од окупљања у Београду давали искључиво опрезне изјаве уочи овог меча, истичући квалитет какав на папиру има Аустрија, те претходни дуел две селекције у Београду који је припао Србији (3:2), али у ком је ривал био изузетно опасан и врло близу бода. 

Тај изостанак резултатског императива ривала Муслин види као “мач са две оштрице”, док капитен Ивановић и саиграчи из угла фудбалера истичу да је сам национални дрес довољно добар мотив и инспирација за квалитетну игру. 

Међутим, без обзира на кадровске, тактичке и остале спортске “углове”, у центру пажње уочи овог дуела су пре свега навијачи. 

Већ недељама се најављује српска домаћинска атмосфера усред Беча, јер се најављује да ће на највећем аустријском стадиону бити више од 30.000 Срба. 

“Ернст Хапел” има скоро 51.000 места, домаћин је у продају за ову утакмицу пустио око 48.000 карата, а незванично се истиче да су већину купили симпатизери “Орлова”.

Све карте на које је право имао ФСС (нема тачног броја) су одавно распродате. Последњи контигент који је Савез чувао за последње дане пред меч је експресно “отишао”, као и додатне карте које је у продају постио домаћин.

Срби ван Аустрије нису могли да слободно купују карте које нису резервисане за гостујуће навијаче, али је у Бечу и Аустрији довољно Срба са локалним држављанством који су могли да им помогну да заобиђу ту препреку.

Многе Бечлије су куповале на десетине карата за пријатеље и родбину из домовине, па не би било чудно да скоро цео “Ернст Хапел” буде обојен тробојком.

Тек око 13.000 Аустријанаца је пратило претходни меч свог тима у Бечу, реми са Грузијом у септембру који је ставио тачку на њихове снове у Русији, па је тешко очекивати да ће их бити и приближно толико и у петак.

У сваком случају, пред “Орловима” је меч деценије, слободно се тако може назвати, јер би могао да одведе Србију на прво велико такмичење од 2010. године и Светског првенства у Јужној Африци.

Ако се то догоди, у петак увече биће српска журка на улицама Беча.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брзи

06.10.2017 22:05

Срамота како су играли.Прави сеоски фудбал.

ОДГОВОРИТЕ