Mostar: Počinje Sajam privrede

Dvadeseti Međunarodni sajam privrede - Mostar 2017. danas će otvoriti vrata za 800 izlagača iz 30 zemalja i brojne znatiželjne posjetioce koji dvorane nekadašnje Sokola posjećuju svake godine.

Bosna i Hercegovina 04.04.2017 | 10:05
Mostar: Počinje Sajam privrede
Ovog puta zemlja partner je Republika Hrvatska, čiji će premijer Andrej Plenković otvoriti petodnevnu privrednu manifestaciju. Sajam će posjetiti i drugi brojni državnici iz regije i svijeta, između ostalih i premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i zamjenik ministra poljoprivrede Kine Ću Dongju.

U sklopu Sajma već tradicionalno će se održati podsajamske manifestacije kao što su Sajam turizma te sajmovi knjige i grafičke industrije, a ono što mostarski Sajam posebno izdvaja od ostalih u regionu su međunarodne konferencije, forumi i radionice.

Planirano je i održavanje dvodnevne konferencije Inicijative 16+1 Jedan pojas – jedan put, na kojem će učestvovati predstavnici 16 zemalja jugoistočne Evrope i Kine, kao i konferencije Komunikacioni sistemi u okviru koje će biti predstavljena južna trasa koridora 5c, te okrugli sto o maslinarstvu u Hercegovini.

Sajamski kapaciteti su popunjeni još prije 45 dana, pa organizator nije mogao izaći ususret svim kompanijama koje su bile zainteresovane da se pojave na Sajmu.

(Oslobođenje)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mf

04.04.2017 08:25

Vas ce Vuk Jeremic sve unistiti sa svojom politikom on vas je i digao na proteste i niko drugi vi ste skolovani preko interneta a ne preko knjiga i komunikacije sa narodom to je vrsta bolesti koju je unistio omladinu a to je INTERNET A TO JE U CITAVM SVIJETU

ODGOVORITE