Мостар: Почиње Сајам привреде

Двадесети Међународни сајам привреде - Мостар 2017. данас ће отворити врата за 800 излагача из 30 земаља и бројне знатижељне посјетиоце који дворане некадашње Сокола посјећују сваке године.

Босна и Херцеговина 04.04.2017 | 10:05
Мостар: Почиње Сајам привреде
Овог пута земља партнер је Република Хрватска, чији ће премијер Андреј Пленковић отворити петодневну привредну манифестацију. Сајам ће посјетити и други бројни државници из регије и свијета, између осталих и премијер Србије Александар Вучић, предсједник Црне Горе Филип Вујановић и замјеник министра пољопривреде Кине Ћу Донгју.

У склопу Сајма већ традиционално ће се одржати подсајамске манифестације као што су Сајам туризма те сајмови књиге и графичке индустрије, а оно што мостарски Сајам посебно издваја од осталих у региону су међународне конференције, форуми и радионице.

Планирано је и одржавање дводневне конференције Иницијативе 16+1 Један појас – један пут, на којем ће учествовати представници 16 земаља југоисточне Европе и Кине, као и конференције Комуникациони системи у оквиру које ће бити представљена јужна траса коридора 5ц, те округли сто о маслинарству у Херцеговини.

Сајамски капацитети су попуњени још прије 45 дана, па организатор није могао изаћи усусрет свим компанијама које су биле заинтересоване да се појаве на Сајму.

(Ослобођење)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мф

04.04.2017 08:25

Вас це Вук Јеремиц све унистити са својом политиком он вас је и дигао на протесте и нико други ви сте сколовани преко интернета а не преко књига и комуникације са народом то је врста болести коју је унистио омладину а то је ИНТЕРНЕТ А ТО ЈЕ У ЦИТАВМ СВИЈЕТУ

ОДГОВОРИТЕ