Nemate volju za seksom? Ovo su mogući uzroci

Mnogi ljubavni partneri počinju vremenom da izbegavaju seksualne odnose, a nisu u stanju da objasne zašto im se to dešava. Smanjenje ili gubitak seksualne želje makar jednom u životu pogađa petinu stanovništa.

Zdravlje 18.03.2017 | 11:59
Nemate volju za seksom? Ovo su mogući uzroci
Javlja se kod oba pola, češći je kod žena, a uzroci su mnogobrojni, ističu stručnjaci.

Na skali razloga poremećaja seksualne želje prednjače lekovi za hronična oboljenja. Antihipertenzivi, antidepresivi, kao i kontraceptivne tablete, smatraju se najčešćim medikamentima koji negativno utiču na libido i ostvarenje najintimnije partnerske bliskosti.

Depresija takođe remeti i smanjuje seksualnu želju, a bolest se još više pojačava kada osoba shvati da nije u stanju da odgovori željama partnera.

Na smanjenje ili gubitak želje za seksualnim uzbuđenjima utiče i menopauza. Ispoljava se postepeno ili naglo, zavisno od brzine smanjivanja lučenja estrogena, progesterona i testosterona. Ipak, to se ne dešava svim damama, bez obzira na oslabljenu hormonsku funkciju.

Karcinom dojke takođe može biti razlog za izbegavanje seksualnih kontakata, pogotovo posle operacije. Nakon toga žena se najčešće stidi sopstvenog izgleda i oseća manje ženstveno. Smatrajući da partneru nije privlačna, povlači se u sebe i gubi interesovanje za seks.

B 92
foto:internet

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mimo

18.03.2017 12:56

ZNAM JA UZROK,NE DIZE SE I BOG!!

ODGOVORITE
Name

borac

19.03.2017 06:21

Ima danas mnogo veci uzroka trebalo bi malo o tom pisati sex je za bogate i budale. Normalni ljudi su tu osteceni .

ODGOVORITE
Name

Replika

20.03.2017 13:56

Ja nisam bogat, ali sex mi je stalno na pameti. Stalno mislim na gužnjavu.