Немате вољу за сексом? Ово су могући узроци

Многи љубавни партнери почињу временом да избегавају сексуалне односе, а нису у стању да објасне зашто им се то дешава. Смањење или губитак сексуалне жеље макар једном у животу погађа петину становништа.

Здравље 18.03.2017 | 11:59
Немате вољу за сексом? Ово су могући узроци
Јавља се код оба пола, чешћи је код жена, а узроци су многобројни, истичу стручњаци.

На скали разлога поремећаја сексуалне жеље предњаче лекови за хронична обољења. Антихипертензиви, антидепресиви, као и контрацептивне таблете, сматрају се најчешћим медикаментима који негативно утичу на либидо и остварење најинтимније партнерске блискости.

Депресија такође ремети и смањује сексуалну жељу, а болест се још више појачава када особа схвати да није у стању да одговори жељама партнера.

На смањење или губитак жеље за сексуалним узбуђењима утиче и менопауза. Испољава се постепено или нагло, зависно од брзине смањивања лучења естрогена, прогестерона и тестостерона. Ипак, то се не дешава свим дамама, без обзира на ослабљену хормонску функцију.

Карцином дојке такође може бити разлог за избегавање сексуалних контаката, поготово после операције. Након тога жена се најчешће стиди сопственог изгледа и осећа мање женствено. Сматрајући да партнеру није привлачна, повлачи се у себе и губи интересовање за секс.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мимо

18.03.2017 11:56

ЗНАМ ЈА УЗРОК,НЕ ДИЗЕ СЕ И БОГ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.03.2017 05:21

Има данас много веци узрока требало би мало о том писати сеx је за богате и будале. Нормални људи су ту остецени .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реплика

20.03.2017 12:56

Ја нисам богат, али сеx ми је стално на памети. Стално мислим на гужњаву.