Željko Joksimović ogorčen

Projekat "Dva sveta" trebalo je da bude predstavljen Novosađanima 11. aprila. Ali uprava pozorišta nikako da muzičaru potvrdi termin za koncert.

Zabava 04.03.2017 | 08:50
Željko Joksimović ogorčen
Muzički projekat "Dva sveta", kojim kantautor Željko Joksimović u potpuno novim aranžmanima i u džez maniru sa Big bendom izvodi stare hitove narodne, pop i rok muzike, jedan je od najboljih koji se u poslednje vreme pojavio na našoj muzičkoj sceni po oceni mnogih muzičkih znalaca.

Osim što u njemu učestvuje 30 najboljih muzičara sa ovih prostora, on je zaokružen muzičko-scenski projekat na čijem su konceptu radili naši renomirani reditelji, scenaristi i dirigenti. Ipak, ovaj projekat nije dovoljno dobar upravi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, koje već puna tri meseca ne želi da zakaže termin za koncert na kojem bi Joksimović predstavio projekat Novosađanima.

- Prvo se niko nije javljao puna dva meseca, ceo decembar i januar, da odgovori na upit kada su slobodni termini u pozorištu. Tek prošle nedelje predložen je termin 10. april. Kada je organizovano svih 40 ljudi, koliko učestvuje u projektu, javljeno je da je ipak 11. april, da bi na kraju stiglo obaveštenje da se ipak ne zna repertoar za april i da nije izvesno da će tih dana scena biti slobodna. To je jasan dokaz da uprava Srpskog narodnog pozorišta ne želi da se koncert Željka Joksimovića održi na sceni Srpskog narodnog pozorišta - kaže izvor "Blica".

A Željko Joksimović kaže da je ogorčen.

- Zaista sam ogorčen neprofesionalizmom uprave pozorišta. Tužno je da oni ne znaju repertoar za april i još tužnije ako je to samo izgovor. "Dva sveta" je dočekan sa velikim ovacijama u celom regionu, ali očigledno nije dovoljno dobar upravi SNP-a. Ne želim da verujem da ova pomeranja i otkazivanja imaju veze sa nečim drugim. - rekao je Željko Joksimović za "Blic".

Željko je inače komponovao muziku za nekoliko predstava Srpskog narodnog pozorišta, od kojih su neke i nagrađivane: "Rob ljubavi", "Pešice", "Nemam da platim"...

Izvor: Alo

Komentari / 0

Ostavite komentar