Жељко Јоксимовић огорчен

Пројекат "Два света" требало је да буде представљен Новосађанима 11. априла. Али управа позоришта никако да музичару потврди термин за концерт.

Забава 04.03.2017 | 08:50
Жељко Јоксимовић огорчен
Музички пројекат "Два света", којим кантаутор Жељко Јоксимовић у потпуно новим аранжманима и у џез маниру са Биг бендом изводи старе хитове народне, поп и рок музике, један је од најбољих који се у последње време појавио на нашој музичкој сцени по оцени многих музичких зналаца.

Осим што у њему учествује 30 најбољих музичара са ових простора, он је заокружен музичко-сценски пројекат на чијем су концепту радили наши реномирани редитељи, сценаристи и диригенти. Ипак, овај пројекат није довољно добар управи Српског народног позоришта у Новом Саду, које већ пуна три месеца не жели да закаже термин за концерт на којем би Јоксимовић представио пројекат Новосађанима.

- Прво се нико није јављао пуна два месеца, цео децембар и јануар, да одговори на упит када су слободни термини у позоришту. Тек прошле недеље предложен је термин 10. април. Када је организовано свих 40 људи, колико учествује у пројекту, јављено је да је ипак 11. април, да би на крају стигло обавештење да се ипак не зна репертоар за април и да није извесно да ће тих дана сцена бити слободна. То је јасан доказ да управа Српског народног позоришта не жели да се концерт Жељка Јоксимовића одржи на сцени Српског народног позоришта - каже извор "Блица".

А Жељко Јоксимовић каже да је огорчен.

- Заиста сам огорчен непрофесионализмом управе позоришта. Тужно је да они не знају репертоар за април и још тужније ако је то само изговор. "Два света" је дочекан са великим овацијама у целом региону, али очигледно није довољно добар управи СНП-а. Не желим да верујем да ова померања и отказивања имају везе са нечим другим. - рекао је Жељко Јоксимовић за "Блиц".

Жељко је иначе компоновао музику за неколико представа Српског народног позоришта, од којих су неке и награђиване: "Роб љубави", "Пешице", "Немам да платим"...

Извор: Ало

Коментари / 0

Оставите коментар