"Stranci treba da idu iz Ustavnog suda"

Bosna i Hercegovina ne može u Evropsku uniju dok su stranci u Ustavnom sudu, tu nema dileme, poručio je ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak gostujući u emieiji "Puls" BN televizije.

Bosna i Hercegovina 22.12.2016 | 22:05
"Stranci treba da idu iz Ustavnog suda"
"Nema dileme da stranci treba da idu. Bosna i Hercegovina ako želi da bude ozbiljna zemlja, a trebala bi da bude ozbiljna bar kad uđe u Evropsku uniju, ne može ući u EU dok su stranci u Ustavnom sudu", rekao je Crnadak i dodao: 

"Nema dileme da oni treba da idu. Ako me pitate jesam li za to već danas, jesam. Ako me pitate hoće li SDA i bošnjački predstavnici u institucijama BiH glasati da oni odu, ne mogu da predviđam nisam vidovit, ali mislim da neće."

Crnadak je podsjetio na pritisak na srpske predstavnike u zajedničkim institucijama da se zaustave sva druga odlučivanja dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sud BiH i rekao da nije siguran da je SNSD uspio da ubijedi HDZ da i oni zaustave sve odluke do usvajanja zakona. Iz svega toga on smatra da se kao najvažnije pitanje nameće da li je ispravno da samo srpski predstavnici ne učestvuju u radu zajedničkih institucija.

"Mi smo tu priču pročitali. Republika Srpska će ostati do kraja zaštićena dok sam ja tamo, počasni predsjednik PDP-a u Predsjedništvu BiH i drugi predstavnici Saveza za promjene. Ne treba nam nikakvo tutorisanje", poručuje Crnadak.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sugurno

22.12.2016 21:23

Trebaju da idu,otici ce onda kad BiH bude postovana kao drzava kao i njene ustanove i institucije.

ODGOVORITE
Name

istina

22.12.2016 23:50

Tako je svaka cast...

Name

vaga

22.12.2016 21:56

Ja smatram da sve sudije, u narednih bar 30 godina, moraju biti stranci.

ODGOVORITE
Name

Govedarović

23.12.2016 14:26

Ali ako se Bošnjaci slože sa tim....

ODGOVORITE