"Странци треба да иду из Уставног суда"

Босна и Херцеговина не може у Европску унију док су странци у Уставном суду, ту нема дилеме, поручио је министар спољних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак гостујући у емиеији "Пулс" БН телевизије.

Босна и Херцеговина 22.12.2016 | 22:05
"Странци треба да иду из Уставног суда"
"Нема дилеме да странци треба да иду. Босна и Херцеговина ако жели да буде озбиљна земља, а требала би да буде озбиљна бар кад уђе у Европску унију, не може ући у ЕУ док су странци у Уставном суду", рекао је Црнадак и додао: 

"Нема дилеме да они треба да иду. Ако ме питате јесам ли за то већ данас, јесам. Ако ме питате хоће ли СДА и бошњачки представници у институцијама БиХ гласати да они оду, не могу да предвиђам нисам видовит, али мислим да неће."

Црнадак је подсјетио на притисак на српске представнике у заједничким институцијама да се зауставе сва друга одлучивања док се не усвоји Закон о Уставном суд БиХ и рекао да није сигуран да је СНСД успио да убиједи ХДЗ да и они зауставе све одлуке до усвајања закона. Из свега тога он сматра да се као најважније питање намеће да ли је исправно да само српски представници не учествују у раду заједничких институција.

"Ми смо ту причу прочитали. Република Српска ће остати до краја заштићена док сам ја тамо, почасни предсједник ПДП-а у Предсједништву БиХ и други представници Савеза за промјене. Не треба нам никакво туторисање", поручује Црнадак.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сугурно

22.12.2016 21:23

Требају да иду,отици це онда кад БиХ буде постована као дрзава као и њене установе и институције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

22.12.2016 23:50

Тако је свака цаст...

Name

вага

22.12.2016 21:56

Ја сматрам да све судије, у наредних бар 30 година, морају бити странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Говедаровић

23.12.2016 14:26

Али ако се Бошњаци сложе са тим....

ОДГОВОРИТЕ