Oprez: Poledica na putevima u BiH

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, zbog niskih temperatura tokom noći, vozači bi trebalo da obrate pažnju na poledicu u planinskim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Bosna i Hercegovina 16.12.2016 | 08:20
Oprez: Poledica na putevima u BiH
Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka – Prnjavor/, petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac".

Na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor i na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, radi ulaska i izlaska transportnih vozila natovarenih građevinskim materijalom i građevinskih mašina koje učestvuju u izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do 31. decembra izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog izgradnje mosta-vijadukta na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan 2-Lamovita, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila do 12. decembra.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. Radovi su produženi do 30. oktobra naredne godine.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže, izmijenjen je režim saobraćanja, a na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, vozila saobraćaju povremeno jednom trakom zbog sanacije kolovoza.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3.

Na većini puteva u FBiH vozila saobraćaju po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, duža zadržavanja su moguća na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar