Опрез: Поледица на путевима у БиХ

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, због ниских температура током ноћи, возачи би требало да обрате пажњу на поледицу у планинским предјелима, преко мостова и надвожњака, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 16.12.2016 | 08:20
Опрез: Поледица на путевима у БиХ
Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука – Прњавор/, петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

На магистралном путу Клашнице-Прњавор и на регионалном путу Прњавор-Станари, ради уласка и изласка транспортних возила натоварених грађевинским материјалом и грађевинских машина које учествују у изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до 31. децембра измијењен је режим саобраћања.

Због изградње моста-вијадукта на регионалном путном правцу Стари Мајдан 2-Ламовита, саобраћај је потпуно обустављен за сва возила до 12. децембра.

Због бушења и минирања терена на магистралном Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању од пет до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова. Радови су продужени до 30. октобра наредне године.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта возила саобраћају једном траком наизмјенично.

На регионалном путу Котор Варош-Митровићи, због реконструкције и санације градске водоводне мреже, измијењен је режим саобраћања, а на регионалном путу Укрина-Вијака, возила саобраћају повремено једном траком због санације коловоза.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача и даље је на снази забрана проласка за теретна возила тежа од три и по тоне и аутобусе класе М3.

На већини путева у ФБиХ возила саобраћају по сувом и мјестимично влажном коловозу, док на граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 15 минута.

Због радова на подручју Хрватске, дужа задржавања су могућа на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар