Sarajlija pokušao nožem da ubije brata

Elmir Bostandžija (39) iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je tokom svađe nožem u kući pijan pokušao ubiti svog tri godine mlađeg brata Admira.

Bosna i Hercegovina 15.12.2016 | 07:46
Sarajlija pokušao nožem da ubije brata
Navodeći inicijale osumnjičenog, iz policije su saopštili da su ga pripadnici sarajevske Druge policijske uprave uhapsili sinoć oko 21 sat.

"On je pijan istog dana oko 18.40, u Ulici Kanara, opština Novo Sarajevo, oštrim predmetom nanio teške povrede A.B.", navedeno je u jučerašnjem saopštenju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Po nezvaničnim informacijama, u prvi mah su povrede ubodenog muškarca okarakterisane kao lakše, ali se detaljnim pretragama ustanovilo da je ipak riječ o težim povredama.

Po informacijama koje su procurile u javnost, krvavom napadu, koji je policija okarakterisala kao pokušaj ubistva, prethodila je žestoka svađa između dvojice braće, a svemu je kumovao i alkohol.

Osumnjičeni Elmir, naime, zatečen je u stanju teškog pijanstva.

Naknadnim alko-testiranjem ustanovljeno je da je on imao čak 3,2 promila alkohola u krvi. Sve se, kako se spekuliše, izdešavalo nakon što je Admir prigovorio Elmiru zbog njegovog "stalnog pijančenja" i činjenice da ne radi ništa te maltretira njihovu majku Umu.

Po pisanju sarajevskih medija, navodno su se Elmir i Admir često sukobljavali zbog Elmirove višegodišnje ovisnosti o alkoholu. Tako je bilo i preksinoć.

Uma Bostandžija, njihova majka, kroz suze je ispričala šta se dešavalo.

"Prigovarao mu je da ništa ne radi, da samo pije. To je istina, ne trijezni se evo već 20 godina, stalno imamo probleme s njim. Kada mu je to rekao, ovaj je zgrabio nož i zario ga u Admira. Evo idem gore u bolnicu, mnogo je krvario, pola ga nema, čini mi se. Onoga su odveli, u zatvoru je", rekla je majka.

Sumnja se da je odjednom pijani Elmir uhvatio nož, te je brata ubo ispod lijevog pazuha. Elmir je danas nakon kriminalističke obrade u sarajevskoj policiji predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

"Uviđaj su obavili policijski službenici koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela", naveli su iz policije.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

babotojke

15.12.2016 08:17

Nemoj to vise da radis, braca smo!

ODGOVORITE
Name

Eliot

15.12.2016 10:21

Da, u ovakvim novostima je izrazito bitno da se napisu puna imena i prezimena a kad je neko krimi djelo u pitanju onda se samo inicijali postave. Bravo za medije.

ODGOVORITE
Name

Zijad

15.12.2016 11:00

Jos jedan u nizu dokaza da je alkohol zlo.

ODGOVORITE