Сарајлија покушао ножем да убије брата

Елмир Бостанџија (39) из Сарајева ухапшен је због сумње да је током свађе ножем у кући пијан покушао убити свог три године млађег брата Адмира.

Босна и Херцеговина 15.12.2016 | 07:46
Сарајлија покушао ножем да убије брата
Наводећи иницијале осумњиченог, из полиције су саопштили да су га припадници сарајевске Друге полицијске управе ухапсили синоћ око 21 сат.

"Он је пијан истог дана око 18.40, у Улици Канара, општина Ново Сарајево, оштрим предметом нанио тешке повреде А.Б.", наведено је у јучерашњем саопштењу из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС).

Повријеђеном је љекарска помоћ указана у КЦУ у Сарајеву, гдје је на Клиници за торакалну хирургију задржан на даљем лијечењу.

По незваничним информацијама, у први мах су повреде убоденог мушкарца окарактерисане као лакше, али се детаљним претрагама установило да је ипак ријеч о тежим повредама.

По информацијама које су процуриле у јавност, крвавом нападу, који је полиција окарактерисала као покушај убиства, претходила је жестока свађа између двојице браће, а свему је кумовао и алкохол.

Осумњичени Елмир, наиме, затечен је у стању тешког пијанства.

Накнадним алко-тестирањем установљено је да је он имао чак 3,2 промила алкохола у крви. Све се, како се спекулише, издешавало након што је Адмир приговорио Елмиру због његовог "сталног пијанчења" и чињенице да не ради ништа те малтретира њихову мајку Уму.

По писању сарајевских медија, наводно су се Елмир и Адмир често сукобљавали због Елмирове вишегодишње овисности о алкохолу. Тако је било и прексиноћ.

Ума Бостанџија, њихова мајка, кроз сузе је испричала шта се дешавало.

"Приговарао му је да ништа не ради, да само пије. То је истина, не тријезни се ево већ 20 година, стално имамо проблеме с њим. Када му је то рекао, овај је зграбио нож и зарио га у Адмира. Ево идем горе у болницу, много је крварио, пола га нема, чини ми се. Онога су одвели, у затвору је", рекла је мајка.

Сумња се да је одједном пијани Елмир ухватио нож, те је брата убо испод лијевог пазуха. Елмир је данас након криминалистичке обраде у сарајевској полицији предат у надлежност Кантоналног тужилаштва Сарајево.

"Увиђај су обавили полицијски службеници који настављају рад на расвјетљавању и документовању описаног кривичног дјела", навели су из полиције.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

баботојке

15.12.2016 08:17

Немој то висе да радис, браца смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елиот

15.12.2016 10:21

Да, у оваквим новостима је изразито битно да се напису пуна имена и презимена а кад је неко крими дјело у питању онда се само иницијали поставе. Браво за медије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијад

15.12.2016 11:00

Јос један у низу доказа да је алкохол зло.

ОДГОВОРИТЕ