U Kanadi pronađena „izgubljena“ atomska?

Kanadska flota proverava informacije da je pronađena atomska bomba u blizini tihookeanske obale te zemlje, piše „Gardijan“.

Svijet 06.11.2016 | 21:00
U Kanadi pronađena „izgubljena“ atomska?
Kanadski mediji su objavili da je u oblasti arhipelaga Hajda Gvaji ronilac Šon Smirčinski pronašao objekat za koji je u prvi mah pomislio da je NLO. Lokalni žitelji, međutim, veruju da je naleteo na američku atomsku bombu „mark 4“, koja je izgubljena 1950. godine.

U februaru te godine američki bombarder B-36 je u toj oblasti bio u probnoj misiji. Došlo je do kvara na avionu, tri od šest motora su se zapalila, a posada je bila prinuđena da izbaci bombu koju je nosila letelica u Tihi okean i da napusti avion.

Prema podacima američke vojne avijacije, bomba nije bila napunjena plutonijumom. Proučivši na internetu fotografije bombe „mark 4“, Šon Smirčinski je primetio određene sličnosti s objektom koji je video pod vodom i o tome je obavestio Ministarstvo odbrane Kanade.

Vojska je izrazila spremnost da istraži ovu informaciju, a narednih dana će na mesto na kojem je pronađen objekat biti poslat kanadski vojni brod. Stručnjaci nameravaju da razjasne da li bomba predstavlja pretnju i da li je treba podizati na površinu.

Izvor: sputniknews.com

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lego

06.11.2016 21:30

Naravno da nasih igracki ima sirom svijeta!!

ODGOVORITE