Šta se dešava u privatnim avionima?

Bivša VIP stjuardesa ispričala je kako je leteti sa poznatima u privatnim avionima. Znamo da uživaju u luksuzu, ali bahate se verovatno i više nego što biste očekivali.

Putovanja 23.08.2016 | 17:57
Šta se dešava u privatnim avionima?
Emilija Džordž je u tekstu za britanski "Telegraf" otkrila da je bila svedok raznim bizarnim situacijama u privatnim avionima.

"Večera od 1.160.000 evra, salata od 620 evra... novac je samo stvar kada imate dovoljno da sebi priuštite privatni avion. Neki imaju teretanu u privatnom avionu, diskoteke zajedno sa zatvorenim bazenima oko kojih plešu devojke", kaže Emilija.

Tokom svoje karijere stjuardese u avionima bogatih i poznatih, Džordžova kaže da se susretala sa različitim zahtevima.

Ona je, na primer, morala da nađe bend od, ni manje ni više, 200 članova kako bi dočekala klijenta, da plati taksi 580 evra da bi "pokupila" kavijar, a dešavalo se da avion mora "prinudno" da sleti usred putovanja kako bi kupili klopu u "Meku".

Govoreći o nekim uvrnutijim zahtevima, Emilija izdvaja ovaj zahtev: "Kada vam neko traži da mu poslužite lososa koji je tokom celog svog života 'slušao' samo klasičnu muziku, to je potpuno nerazumno, očigledno".

Bilo je i poziva za "intimnu večeru" od strane moćnih biznismena, "neprikladnog pipanja", a ni iznenadne posete u hotelu u kojem je odsela nisu bile retkost.

Jedan vlasnik privatnog aviona je insistirao da avionsko osoblje ne nosi uobičajene uniforme, već sado-mazo odeću, a prema onima koji su odbili bio je veoma neprijatan narednih nekoliko dana.

Da ne bude da se samo žali, Emilija kaže da je ovaj posao imao i prednosti - jednom je dobila napojnicu od 3.500 evra, "roleks" sat na poklon, "Erme" tašnu, kao i VIP ulaznice za razne događaje.

Osim toga, zahvaljujući ovom poslu, stjuardesa je imala priliku da odseda u najluksuznijim hotelima, jede najfiniju hranu. Ponekad su joj čak dodeljivali ličnog vozača i asistentkinju, kaže.

Ipak, kaže da posao VIP stjuardese nije za svakoga jer osoba mora da bude spremna da se prilagodi "neregularnom" rasporedu, ali i da bude diskretna. Osim toga, mora da bude spremna na rad sa najrazličitijim putnicima - ne samo sa bebama koje plaču, već i sa sokolovima, mladuncima lava, pa čak i sa majmunčetom obučenim u dizajnersku odeću.

Izvor: mondo

Komentari / 0

Ostavite komentar