Banjaluka: Bez rasprave o zemljištu

Skupština Banjaluke u odlazećem sazivu nije i neće dati svoj stav povodom nekoliko afera koje su se desile u gradu gradu, a sve imaju veze sa gradskim zemljištem.

Republika Srpska 29.07.2016 | 21:10
Banjaluka: Bez rasprave o zemljištu
Dopunjena informacija Pravobranilaštva koja je nakon insistiranja odbornika opozicije obuhvatila i stanje sa
zemljištem Poljoprivredne škole nije se našla na dnevnom redu i priča je kada je u pitanju ovaj saziv završena.

Skupština grada nije se izjasnila ni oko situacije sa zemljištem na kojem se nalazi banjalučka hirurgija, a koje Klinički centar smatra za svoje i pokušao je da na to zemljište stavi hipoteku za bankarsku garanciju prilikom gradnje Južnog krila i Centralnog hola.

Grad je tada na Riješenje Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove kojim dozvoljava upis vlasništva Kliničkom centru reagovao tužbom i plan je propao. Radi se o zemljištu u centru Banjaluke vrijednom
tridesetak miliona maraka.

Nije slučajno to što gradska skupština nikada nije zauzela zvaničan stav po pitanju i zemljišta poljoprivredne škole i zemljišta Medicinske škole odnosno Hirurgije tvrdi opozicija. Jasno je, kažu, da se ti slučajevi pokušavaju gurnuti pod tepih.

Skupština Grada Banjaluka u četvrtak je održala posljednju sjednicu u aktuelnom sazivu. U oktobru slijede lokalni izbori.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

U suru mumine

30.07.2016 15:15

Ima ona stara pjesma: Di si bija kad je grmilo..

ODGOVORITE