Kriza: Dobojski SNSD pred raspadom?

Gradski odbor SNSD-a u Doboju nalazi se u ozbiljnoj krizi, jer je dosadašnji predsjednik Gradskog odbora Vlado Đurđević svoj mandat stavio na raspolaganje Miloradu Dodiku.

Republika Srpska 20.06.2016 | 22:57
Kriza: Dobojski SNSD pred raspadom?
Funkcionisanje ovog gradskog odbora, koji godinama muku muči sa frakcijama, u ovom trenutku dovedeno je u pitanje, jer pred same izbore, kada treba da je formirana izborna lista i ime kandidata za gradonačelnika, dobojski SNSD nema ni predsjednika.

Sa odlukom Vlade Đurđevića da svoj mandat stavi na raspolaganje Miloradu Dodiku mnogi članovi SNSD-a nisu se saglasili, jer ga Dodik nije na to mjesto ni postavio.

Očekivano, izjavu od Srećka Rekanovića, koga je Đurđević ovlastio za sve kontakte, nismo dobili, ali smo potražili mišljenje od predstavnika drugih partija. Danijel Jošić, predsjednik Kluba odbornika SDS-a, smatra da je trenutna situacija pokazatelj da u SNSD-u nešto ozbiljno ne štima.

Sretko Đurković, lider dobojskog NDP-a, smatra da je šteta što na ovaj način Doboj ostaje bez ozbiljne opozicije, ali se isto tako i pokazalo da nema ozbiljnijeg kandidata za mjesto gradonačelnika od aktuelnog Obrena Petrovića.

U SDS-u kažu da je šteta što se ne može očekivati zdravo političko nadmetanje, jer rok za podnošenje liste ističe, a SNSD je na ovaj način već u ozbiljnom kašnjenju.

Naši izvori u SNSD-u, u koji nisu smjeli pred kamere, tvrde da u ovom trenutku niko pouzdano ne zna kako će se i da li će se ova situacija razriješiti, a krajnji rok kada bi se moralo znati sa kojom listom SNSD u Doboju izlazi pred birače jeste za 15-ak dana, što je, saglasni su svi, izuzetno kratko za bilo kakav ozbiljan posao.



(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Njegoš

20.06.2016 18:53

Obrene KRALJU !!!!!

ODGOVORITE