''Slučaj'' Rodriges: Nisam došao ovdje da sedim na klupi, hoću da idem iz Reala!

Samo, ko je lud da plati 500.000.000 evra?! Kolumbijac tražio od čelnika madridskog giganta da ga puste, Florentino Perez će morati da ga proda!

Fudbal 11.06.2016 | 09:00
''Slučaj'' Rodriges: Nisam došao ovdje da sedim na klupi, hoću da idem iz Reala!

Posle dve godine, izgleda da je došlo vreme da se rastanu Hames Rodrigez i Real Madrid. Na ne baš lep način. Kolumbijski reprezentativac je nazadovoljan napustio Španiju po okonačnju sezone i u direktnom razgovoru sa klupskim zvaničnickima preneo im stav da ovog leta želi da napusti stadion „Santjago Bernabeu“.

U udarnoj vesti, Marka piše da je Hames predočio čelnicima Reala kako želi da igra i da je trenutno u klubu nesrećan, kao i da je 11. titulu prvaka Evrope slavio samo iz poštovanja prema navijačima i timskim kolegama. A da ga suštinski izjeda činjenica što nije u prvom planu kod trenera Zinedina Zidana, najbolje se to videlo na finalu Lige šampiona, meč protiv Atletika počeo je na klupi, a onda sa nje gledao kako u igru ulazeIsko i Lukas Vaskez.

To je, prema pisanju Marke, kap koja je prelila čašu nezadovoljstva i uticala naHamesovu želju da, ipak, napusti Real, uprkos uveravanjima iz kluba da se na njega računa. Tim pre što je pre samo dve sedmice predsednik Florentino Perez naredio menadžeru Žoržu Mendesu da prekine svaki kontakt sa predstavnicima Pari Sen Žermena, Čelsija i Mančester junajteda, jer se navodno, za najboljeg strelca prethodnog Mundijala ozbiljno računa.

Doduše, brojke demantuju Pereza, jer je Hames - koji je posle blistavih izdanja u Brazilu dobio Realovu „desetku“ - minule sezone odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, čak 14 manje u odnosu na prvu po dolasku iz Monaka.

Zato poznati novinar Marke Hoze Feliks Dijaz u tekstu citira Hamesove reči prenete odgovornima u Realu, posle finala u Milanu:

„Nisam došao ovde da bih sedeo na klupi“.

Sad je na potezu Florentino Perez. Kupio je Rodrigeza za 80.000.000 evra, po svoj prilici, mora da ga proda, znatno pre isteka ugovora (2020). Naravno, za manje novca, jer niti je Realu potreban nezadovoljan igrač, niti će bilo ko da preplati momka iza koga nije baš blistava sezona. Uz jednu, napomenu, u ugovoru sklopljenom leta 2014. kad je sjajni vezista dolazio iz Monaka, stavljena je otkupna klauzula u vrednosti od 500.000.000 evra!?

Jasno je, to niko ne može i neće da plati, će se, kao i u mnogim ranijim slučajevima, napraviti kompromis i u ovom.

Za, verovatno, deset puta manje novca.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar