''Случај'' Родригес: Нисам дошао овдје да седим на клупи, хоћу да идем из Реала!

Само, ко је луд да плати 500.000.000 евра?! Колумбијац тражио од челника мадридског гиганта да га пусте, Флорентино Перез ће морати да га прода!

Фудбал 11.06.2016 | 09:00
''Случај'' Родригес: Нисам дошао овдје да седим на клупи, хоћу да идем из Реала!

После две године, изгледа да је дошло време да се растану Хамес Родригез и Реал Мадрид. На не баш леп начин. Колумбијски репрезентативац је назадовољан напустио Шпанију по оконачњу сезоне и у директном разговору са клупским званичницкима пренео им став да овог лета жели да напусти стадион „Сантјаго Бернабеу“.

У ударној вести, Марка пише да је Хамес предочио челницима Реала како жели да игра и да је тренутно у клубу несрећан, као и да је 11. титулу првака Европе славио само из поштовања према навијачима и тимским колегама. А да га суштински изједа чињеница што није у првом плану код тренера Зинедина Зидана, најбоље се то видело на финалу Лиге шампиона, меч против Атлетика почео је на клупи, а онда са ње гледао како у игру улазеИско и Лукас Васкез.

То је, према писању Марке, кап која је прелила чашу незадовољства и утицала наХамесову жељу да, ипак, напусти Реал, упркос уверавањима из клуба да се на њега рачуна. Тим пре што је пре само две седмице председник Флорентино Перез наредио менаџеру Жоржу Мендесу да прекине сваки контакт са представницима Пари Сен Жермена, Челсија и Манчестер јунајтеда, јер се наводно, за најбољег стрелца претходног Мундијала озбиљно рачуна.

Додуше, бројке демантују Переза, јер је Хамес - који је после блиставих издања у Бразилу добио Реалову „десетку“ - минуле сезоне одиграо 32 утакмице у свим такмичењима, чак 14 мање у односу на прву по доласку из Монака.

Зато познати новинар Марке Хозе Феликс Дијаз у тексту цитира Хамесове речи пренете одговорнима у Реалу, после финала у Милану:

„Нисам дошао овде да бих седео на клупи“.

Сад је на потезу Флорентино Перез. Купио је Родригеза за 80.000.000 евра, по свој прилици, мора да га прода, знатно пре истека уговора (2020). Наравно, за мање новца, јер нити је Реалу потребан незадовољан играч, нити ће било ко да преплати момка иза кога није баш блистава сезона. Уз једну, напомену, у уговору склопљеном лета 2014. кад је сјајни везиста долазио из Монака, стављена је откупна клаузула у вредности од 500.000.000 евра!?

Јасно је, то нико не може и неће да плати, ће се, као и у многим ранијим случајевима, направити компромис и у овом.

За, вероватно, десет пута мање новца.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар