Povredio se i Ozil, Arsenal bez sredine!

Znate li koliko je fudbalera Arsenala trenutno povređeno? Da li je to slučajnost?

Fudbal 22.03.2016 | 08:40
Povredio se i Ozil, Arsenal bez sredine!

Pre utakmice sa Evertonom, koju je Arsenal dobio prilično lako rezultatom 0:2, menadžer Arsen Venger nije mogao da računa na:

Petera Čeha
Matjua Flaminija
Džeka Vilšera
Santija Kasorlu
Tomaša Rosickog
Aleksa Okslejda-Čemberlena

Tokom utakmice na "Gudison parku" na ovu listu upisao se i Mesut Ozil.

On je zbog jakog udarca u zglob, koji je dobio, zamenjen i ukazana mu je pomoć, međutim prve procene govore o tome da nema povrede ligamenata.

Dobra stvar za Vengera, kojem su od brojnih vezista u postavi zdravi samo Fransis Kokelan, Mohamed Elneni, Mikel Arteta, Aleks Ivobi i Serdž Gnarbi, je predstojeća pauza za utakmice reprezentacija, tako da će "tobdžije" naredni meč odigrati 2. aprila. Do tada, pored Ozila, mogao bi da se oporavi još neki od igrača, ukoliko niko od Arsenalovih reprezentativaca ne vrati povredu u London.

Arsenal je osvojio tri važna boda u Liverpulu, ali nije smanjio zaostatak za vodećim Lesterom, koji i dalje ima 11 bodova više, ali i utakmicu više.

Posle eliminacije iz FA kupa i Lige šampiona u istoj nedelji, Vengerov tim očekuje još osam mečeva do kraja sezone. Od svih timova koji se nalaze u vrhu tabele Premijer lige, niko nema povoljniji raspored od njih: Votford, Vest Hem, Kristal Palas, Vest Bromvič Albion, Sanderlend, Norič, Mančester siti i Aston Vila, ali ako pogledamo formu i rezultate ekipe ove sezone, pitanje je postoji li uopšte povoljan raspored kada je Arsenal u pitanju.

Komentari / 0

Ostavite komentar