Kup: Selta izbacila Atletiko, hrabri Bilbao nesrećno ispao od Barse!

Fudbaleri Selte napravili su najveće iznenađenje u Kupu kralja i eliminisali madridski Atletiko u četvrtfinalu. Atletikov čas fudbala, Barsa ipak u polufinalu! Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Kupa kralja preokretom nad Atletik Bilbaom u revanšu.

Fudbal 28.01.2016 | 08:00
Kup: Selta izbacila Atletiko, hrabri Bilbao nesrećno ispao od Barse!

Selta je na taj način izbacila drugog favorita za osvajanje Kupa, ali je potpuno zasluženo prošla jer je u revanšu kaznila promašaje protivnika.

Posle 0:0 u Vigu prošle nedelje, gosti su na ’Visente Kalderonu’ odigrali taktički fantastičnu utakmicu i slavili rezultatom 3:1.

Duel je počeo velikom ofanzivom domaćih koji su znali da nemaju baš najbolji rezultat iz prvog susreta. Prva figura meča bio je Saul Niges, ali je u nekoliko navrata grešio u završnici. Kazna za promašaje stigla je veoma brzo – u 22. minutu Oreljana je sjajno izveo slobodan udarac sa desne strane, a usamljen u skoku bio Pablo Ernandes koji trese mrežu.

Međutim, prednost Selte trajala je samo sedam minuta, najviše zbog slabe odbrane golmana Blanka koji je loše odbio pokušaj Karaska. Lopta je završila na nozi Grizmana koji je uz mnogo sreće izjednačio.

Ekipa iz Viga uspela je da izdrži pritisak domaćina do poluvremena, a onda je usledio novi šok u Madridu, samo desetak minuta pošto su se igrači vratili na teren. Odbrambeni igrači Atletika izgubili su loptu na svojoj polovini, Radoja je doturio do Džona Guidetija koji se namestio i sa skoro 30 metara pogodio rašlje.

Pokušao je Čolo Simeone sa izmenama, ubacio je Koreu i Olivera Toresa, ali samo osam minuta posle drugog gola pomoći nije bilo. Guideti je progirao Malja na desnom boku, a ovaj pogodio Ernandesa na prvoj stativi koji drugi put trese mrežu glavom i overava prolaz.

Od tog trenutka ’Jorgandžije’ su morale da postignu tri kako bi se našli na žrebu za polufinale – uspeli su samo da ublaže poraz i pored velike inicijative. Koreao je dobio dodavanje od Gabija, promešao dvojicu protivničkih defanzivaca i špicem, sa ivice kaznenog u 81. minutu smanjio na 3:2.

Pokušavali su Madriđani da unesu neizvesnost u samom finišu, ali nisu uspeli i Selta je prošla u polufinale.

Atletikov čas fudbala, Barsa ipak u polufinalu! Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Kupa kralja preokretom nad Atletik Bilbaom u revanšu.

Katalonci su posle 2:1 u gostima sa 3:1 slavili i na svom terenu i tako posle Selte postali drugi polufinalisti takmičenja u kojem brane trofej.

Međutim, u šestoj utakmici dveju ekipa ishod je mogao da bude znatno drugačiji i da Atletik ponovo šokira šampiona Španije i Evrope.

Na ’Kamp Nouu’ viđena su dva potpuno različita poluvremena, a Bilbao je jedina ekipa koja je uspela dva puta da nadigra Barselonu u ovoj sezoni. Kao u prvom meču Superkupa Španije, gosti su bili mnogo bolji rival u prvih 45 minuta i tada propustili šansu da dodatno zakomplikuju dvomeč.

Prilike su se ređale kao na traci, a levi deo odbrane koji su činili Matje i Vermalen u pojedinim trenucima delovala je amaterski. Nesigurnost se uvukla u sve linije tima – Nejmar je preterivao s driblinzima, dok Mesi i Suares gotovo da nisu imali kontakt sa loptom.

Ekipa Ernesta Valverdea dominaciju je krunisala u 12. minutu preko Injakija Vilijamsa. Aric Aduris je prihvatio dodavanje na centru igrališta, okrenuo se i divnim pasom ’probušio’ zadnju liniju protivnika. Brzonogi napadač Bilbaa pobegao je Matjeu, zaobišao Ter Stegena i zatresao mrežu.

Publika je u prestonici Katalonije gledala možda i najlošije poluvreme u poslednjih nekoliko sezona, ali su Mesi i družina u finišu polako dolazili do svoje igre. Preživeli su do pauze i u nastavku je viđena potpuno drugačija Barselona.

U 53. minutu Suares je doneo izjednačenje – Serđi Roberto je u Inijestinom stilu pronašao Lea Mesija, ovaj zavrnuo do Rakitića koji je zakasnio u petercu, ali je loptu na drugoj stativi sačekao Urugvajac za 1:1.

Tada je već bilo očekivano da ćemo videti preokret, iako su i gosti imali svoje šanse – najbolju je propustio Aduris. Novi trijumf u 82. minutu doneo je Đerar Pike koji je mnogo nedostajao u subotnjoj utakmici sa Malagom.

Nakon kratko izvedenog kornera na desnoj strani jači u duelu od Muniaina bio je Alveš, a potom centrirao u peterac gde je štoper Blaugrane nadskočio trojicu čuvara i ubacio loptu u mrežu.

Od tog trenutka igralo se revijalno, pa je tim Luisa Enrikea mogao i ubedljivije da slavi. Taman kada su mislili da su se izvukli sa dva gola u mreži, usledila je nova bravura Nejmara. Prvi put u meču Brazilac nije želeo da dribla već je po prijemu loptu sklonio od Benjata, a onda je sa 15 metara zakucao u rašlje za konačnih 3:1.

U meču pre ovoga Selta je sa 3:2 slavila na Visente Kalderonu i eliminisala Atletiko Madrid, drugog favorita za trofej.

Ove dve ekipe naći će se na žrebu za polufinale, dok ćemo druge dve saznati u četvrtak – sastaju se Mirandes i Sevilja, odnosno Las Palmas i Valensija.

Komentari / 0

Ostavite komentar