Куп: Селта избацила Атлетико, храбри Билбао несрећно испао од Барсе!

Фудбалери Селте направили су највеће изненађење у Купу краља и елиминисали мадридски Атлетико у четвртфиналу. Атлетиков час фудбала, Барса ипак у полуфиналу! Фудбалери Барселоне пласирали су се у полуфинале Купа краља преокретом над Атлетик Билбаом у реваншу.

Фудбал 28.01.2016 | 08:00
Куп: Селта избацила Атлетико, храбри Билбао несрећно испао од Барсе!

Селта је на тај начин избацила другог фаворита за освајање Купа, али је потпуно заслужено прошла јер је у реваншу казнила промашаје противника.

После 0:0 у Вигу прошле недеље, гости су на ’Висенте Калдерону’ одиграли тактички фантастичну утакмицу и славили резултатом 3:1.

Дуел је почео великом офанзивом домаћих који су знали да немају баш најбољи резултат из првог сусрета. Прва фигура меча био је Саул Нигес, али је у неколико наврата грешио у завршници. Казна за промашаје стигла је веома брзо – у 22. минуту Орељана је сјајно извео слободан ударац са десне стране, а усамљен у скоку био Пабло Ернандес који тресе мрежу.

Међутим, предност Селте трајала је само седам минута, највише због слабе одбране голмана Бланка који је лоше одбио покушај Караска. Лопта је завршила на нози Гризмана који је уз много среће изједначио.

Екипа из Вига успела је да издржи притисак домаћина до полувремена, а онда је уследио нови шок у Мадриду, само десетак минута пошто су се играчи вратили на терен. Одбрамбени играчи Атлетика изгубили су лопту на својој половини, Радоја је дотурио до Џона Гуидетија који се наместио и са скоро 30 метара погодио рашље.

Покушао је Чоло Симеоне са изменама, убацио је Кореу и Оливера Тореса, али само осам минута после другог гола помоћи није било. Гуидети је прогирао Маља на десном боку, а овај погодио Ернандеса на првој стативи који други пут тресе мрежу главом и оверава пролаз.

Од тог тренутка ’Јорганџије’ су морале да постигну три како би се нашли на жребу за полуфинале – успели су само да ублаже пораз и поред велике иницијативе. Кореао је добио додавање од Габија, промешао двојицу противничких дефанзиваца и шпицем, са ивице казненог у 81. минуту смањио на 3:2.

Покушавали су Мадриђани да унесу неизвесност у самом финишу, али нису успели и Селта је прошла у полуфинале.

Атлетиков час фудбала, Барса ипак у полуфиналу! Фудбалери Барселоне пласирали су се у полуфинале Купа краља преокретом над Атлетик Билбаом у реваншу.

Каталонци су после 2:1 у гостима са 3:1 славили и на свом терену и тако после Селте постали други полуфиналисти такмичења у којем бране трофеј.

Међутим, у шестој утакмици двеју екипа исход је могао да буде знатно другачији и да Атлетик поново шокира шампиона Шпаније и Европе.

На ’Камп Ноуу’ виђена су два потпуно различита полувремена, а Билбао је једина екипа која је успела два пута да надигра Барселону у овој сезони. Као у првом мечу Суперкупа Шпаније, гости су били много бољи ривал у првих 45 минута и тада пропустили шансу да додатно закомпликују двомеч.

Прилике су се ређале као на траци, а леви део одбране који су чинили Матје и Вермален у појединим тренуцима деловала је аматерски. Несигурност се увукла у све линије тима – Нејмар је претеривао с дриблинзима, док Меси и Суарес готово да нису имали контакт са лоптом.

Екипа Ернеста Валвердеа доминацију је крунисала у 12. минуту преко Ињакија Вилијамса. Ариц Адурис је прихватио додавање на центру игралишта, окренуо се и дивним пасом ’пробушио’ задњу линију противника. Брзоноги нападач Билбаа побегао је Матјеу, заобишао Тер Стегена и затресао мрежу.

Публика је у престоници Каталоније гледала можда и најлошије полувреме у последњих неколико сезона, али су Меси и дружина у финишу полако долазили до своје игре. Преживели су до паузе и у наставку је виђена потпуно другачија Барселона.

У 53. минуту Суарес је донео изједначење – Серђи Роберто је у Инијестином стилу пронашао Леа Месија, овај заврнуо до Ракитића који је закаснио у петерцу, али је лопту на другој стативи сачекао Уругвајац за 1:1.

Тада је већ било очекивано да ћемо видети преокрет, иако су и гости имали своје шансе – најбољу је пропустио Адурис. Нови тријумф у 82. минуту донео је Ђерар Пике који је много недостајао у суботњој утакмици са Малагом.

Након кратко изведеног корнера на десној страни јачи у дуелу од Муниаина био је Алвеш, а потом центрирао у петерац где је штопер Блаугране надскочио тројицу чувара и убацио лопту у мрежу.

Од тог тренутка играло се ревијално, па је тим Луиса Енрикеа могао и убедљивије да слави. Таман када су мислили да су се извукли са два гола у мрежи, уследила је нова бравура Нејмара. Први пут у мечу Бразилац није желео да дрибла већ је по пријему лопту склонио од Бењата, а онда је са 15 метара закуцао у рашље за коначних 3:1.

У мечу пре овога Селта је са 3:2 славила на Висенте Калдерону и елиминисала Атлетико Мадрид, другог фаворита за трофеј.

Ове две екипе наћи ће се на жребу за полуфинале, док ћемо друге две сазнати у четвртак – састају се Мирандес и Севиља, односно Лас Палмас и Валенсија.

Коментари / 0

Оставите коментар