Ko to pjeva i ljubi srpske političare?!

Estrada i politika su od uvođenja višestranaka u Srbiji oduvek bili usko povezani, a najnovija vest da je estradna pevačica Zorica Brunclik postala član predsedništva Pokreta socijalista, partije ministra rada i zapošljavanja Aleksandra Vulina samo je još jedan od dokaza za ovu tezu. 

Srbija 20.12.2015 | 15:40
Ko to pjeva i ljubi srpske političare?!

Od 90-ih godina prošlog veka mogli smo da vidimo mnoge političare u “zagrljaju” estradnih pevačica i pevača, koji su bili česti gosti na mitinzima, a mnogi od pevača su i dobili određene funkcije kao zahvalnost za podršku koju su dali partiji.

Estradne zvezde i njihova podrška nekom političaru u Srbiji uvek dobro dođe i prosto je magnet za prikupljanje glasova, kada neka od zvezda da svoj glas određenoj stranci, pa nije onda ni čudo što sve češće u društvu možemo videti pojedine srpske stranačke prvake sa umetnicima.

Očigledno je da su Vulin i Brunclikova obnovili staro prijateljstvo i ljubav prema levici, koja datira još iz devedesetih godina prošlog veka, kada je Vulin prve političke korake napravio u JUL-u, a narodna pevačica je tada bila zadužena u ovoj stranci za sektor kulture. Govorilo se da će i biti ministarka kulture.

Nisu njih dvoje usamljeni, većina političara “šuruje” sa nekom estradnom zvezdom, članovi su ili sipmpatizeri i to ne kriju. Tako je bivša “Modelsica”, pevačica i poslanica Nevena Stamenković u redovima stranke Velimira Ilića, Nove Srbije, a Dragica Radosavljević – Cakana, Maja Nikolić, Miloš Bojanić, ali i Miroljub Aranđelović Kemiš su simpatizeri najjače stranke u Srbiji – SNS!

U redovima SPS-a od poznatih pevača nalaze se Ana Bekuta, Neša Galija, Buba Miranović, Ekstra Nena, Bora Drljača i Viktorija. Poznato je da lider socijalista Ivica Dačić ume da zapeva, te tako ova politička stranka možemo reći da spada u jednu od najraspevanijih.

Što se tiče DS-a, “simpatizeri ove stranke” su navodno Miroslav Ilić, koji je u rodbinskim vezama sa funkcionerima demokrata Draganom Šutanovcem, tu je i Momčilo Bajagić – Bajaga koji je nastupao na svim skupovima DS-a, dok je na čelu te stranke bio Boris Tadić. To je trajalo skoro 10 godina, zatim Aleksandra Kovač, ali i njen otac, kompozitor Kornelije. Demokrate je svojevremeno javno podržao i kantautor Đorđe Balašević.

Kao bomba odjeknula je vest da je pevačica Emina Jahović, ili kako je još nazivaju “srpska Penelopa Kruz”, dala podršku ministru trgovine Rasimu Ljajiću, odnosno njegovoj stranci Socijaldemokratskoj partiji Srbije (SDPS). Jahovićeva je pomogla Ljajićevoj partiji donacijama.

Pevač Bora Čorba je usamljen u DSS-u, ali i sam je izjavljivao da napušta politiku, te nije sigruno da će im ubuduće pevati. Proslavljeni režiser Siniša Kovačević posle odlaska Vojislava Koštunice napustio je DSS i osnovao svoju stranku.

Nekada su Ujedinjenim regionima Srbije (stranke koja više ne postoji na političkom nebu Srbije), od muzičara podršku su davali Đorđe David frontmen grupe Generacija 5, Kiki Lesendrić.

Hasan Dudić i Jellena sa “dva L”, svojevremeno su dali podršku stranci Milana Krkobabića, PUPS.

Kontroverzna pevačica Jelena Karleuša simpatizer je stranke Čedomira Jovanovića, LDP-a, i to je više puta pokzala, dok su ovo partiji naklonjeni i kralj narodne muzike Šaban Šaulić, i pevačica sa najdužim nogama na estradi Snežana Babić – Sneki.

Pamtimo i vest da je nakon voditeljske, pevačke, glumačke i spisateljske karijere, Suzana Mančić rešila da se oproba i u političkim vodama te se tako učlanila u Savez vojvođanskih mađara!

Izvor: Telegraf

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Doki

20.12.2015 17:54

Ta bagra treba da radi

ODGOVORITE
Name

Dobri

20.12.2015 18:05

I politicari i pevaci sve gola go**a

ODGOVORITE