Ко то пјева и љуби српске политичаре?!

Естрада и политика су од увођења вишестранака у Србији одувек били уско повезани, а најновија вест да је естрадна певачица Зорица Брунцлик постала члан председништва Покрета социјалиста, партије министра рада и запошљавања Александра Вулина само је још један од доказа за ову тезу. 

Србија 20.12.2015 | 15:40
Ко то пјева и љуби српске политичаре?!

Од 90-их година прошлог века могли смо да видимо многе политичаре у “загрљају” естрадних певачица и певача, који су били чести гости на митинзима, а многи од певача су и добили одређене функције као захвалност за подршку коју су дали партији.

Естрадне звезде и њихова подршка неком политичару у Србији увек добро дође и просто је магнет за прикупљање гласова, када нека од звезда да свој глас одређеној странци, па није онда ни чудо што све чешће у друштву можемо видети поједине српске страначке прваке са уметницима.

Очигледно је да су Вулин и Брунцликова обновили старо пријатељство и љубав према левици, која датира још из деведесетих година прошлог века, када је Вулин прве политичке кораке направио у ЈУЛ-у, а народна певачица је тада била задужена у овој странци за сектор културе. Говорило се да ће и бити министарка културе.

Нису њих двоје усамљени, већина политичара “шурује” са неком естрадном звездом, чланови су или сипмпатизери и то не крију. Тако је бивша “Моделсица”, певачица и посланица Невена Стаменковић у редовима странке Велимира Илића, Нове Србије, а Драгица Радосављевић – Цакана, Маја Николић, Милош Бојанић, али и Мирољуб Аранђеловић Кемиш су симпатизери најјаче странке у Србији – СНС!

У редовима СПС-а од познатих певача налазе се Ана Бекута, Неша Галија, Буба Мирановић, Екстра Нена, Бора Дрљача и Викторија. Познато је да лидер социјалиста Ивица Дачић уме да запева, те тако ова политичка странка можемо рећи да спада у једну од најраспеванијих.

Што се тиче ДС-а, “симпатизери ове странке” су наводно Мирослав Илић, који је у родбинским везама са функционерима демократа Драганом Шутановцем, ту је и Момчило Бајагић – Бајага који је наступао на свим скуповима ДС-а, док је на челу те странке био Борис Тадић. То је трајало скоро 10 година, затим Александра Ковач, али и њен отац, композитор Корнелије. Демократе је својевремено јавно подржао и кантаутор Ђорђе Балашевић.

Као бомба одјекнула је вест да је певачица Емина Јаховић, или како је још називају “српска Пенелопа Круз”, дала подршку министру трговине Расиму Љајићу, односно његовој странци Социјалдемократској партији Србије (СДПС). Јаховићева је помогла Љајићевој партији донацијама.

Певач Бора Чорба је усамљен у ДСС-у, али и сам је изјављивао да напушта политику, те није сигруно да ће им убудуће певати. Прослављени режисер Синиша Ковачевић после одласка Војислава Коштунице напустио је ДСС и основао своју странку.

Некада су Уједињеним регионима Србије (странке која више не постоји на политичком небу Србије), од музичара подршку су давали Ђорђе Давид фронтмен групе Генерација 5, Кики Лесендрић.

Хасан Дудић и Јеллена са “два Л”, својевремено су дали подршку странци Милана Кркобабића, ПУПС.

Контроверзна певачица Јелена Карлеуша симпатизер је странке Чедомира Јовановића, ЛДП-а, и то је више пута покзала, док су ово партији наклоњени и краљ народне музике Шабан Шаулић, и певачица са најдужим ногама на естради Снежана Бабић – Снеки.

Памтимо и вест да је након водитељске, певачке, глумачке и списатељске каријере, Сузана Манчић решила да се опроба и у политичким водама те се тако учланила у Савез војвођанских мађара!

Извор: Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Доки

20.12.2015 17:54

Та багра треба да ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добри

20.12.2015 18:05

И политицари и певаци све гола го**а

ОДГОВОРИТЕ