Autistično dijete izbacili iz pozorišta

Objava Dragane Savić, majke autističnog dečaka, na Fejsbuku o tome kako su ona i njen sin izbačeni iz niškog Pozorišta lutaka, izazvala je lavinu reakcija.

Srbija 19.12.2015 | 15:40
Autistično dijete izbacili iz pozorišta

Kako prenose "Večernje novosti", Savić je na Fejsbuku napisala da su u četvrtak uveče ona i njen sin "na fin i kulturan način", izbačeni iz niškog Pozorišta lutaka, uoči početka predstave "Car žabac".

Navodno je dečak "glasno" reagovao, pa je neko od zaposlenih zahtevao da izađu, jer bi "uznemirili" drugu decu. Direktorka Ivana Savić tvrdi da je u pitanju nesporazum i da su sva deca oduvek dobrodošla.

"Nijednog trenutka nisam osetila da je nekom od roditelja zasmetalo što se moj Danilo oglasio i radovao na svoj način što će gledati predstavu. Ja sam na mog Daču ponosna", napisala je Dragana.

Ona kaže da su karte za predstavu dobili od Udruženja dece sa posebnim potrebama, tako da su u pozorištu mogli da računaju da će među publikom biti i dece poput njenog sina. Takođe je napisala da je njen sin zapravo bio veoma srećan što će gledati predstavu.

Ivana Savić, direktorka Pozorišta lutaka potvrđuje da je u pitanju nesporazum.

"Nije nam jasno kako je do ovog došlo, ali ću preduzeti sve zakonske mere", kaže direktorka, koja se u petak po podne sastala sa majkom.

"Majka svojim statusom na društvenoj mreži nije želela da izazove negativne komentare i medijsku pažnju, već samo da ukaže na probleme roditelja dece sa posebnim potrebama i pozove sve članove društva na toleranciju", stoji u zajedničkom saopštenju Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, Pozorišta lutaka i majke Dragane Savić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar