Аутистично дијете избацили из позоришта

Објава Драгане Савић, мајке аутистичног дечака, на Фејсбуку о томе како су она и њен син избачени из нишког Позоришта лутака, изазвала је лавину реакција.

Србија 19.12.2015 | 15:40
Аутистично дијете избацили из позоришта

Како преносе "Вечерње новости", Савић је на Фејсбуку написала да су у четвртак увече она и њен син "на фин и културан начин", избачени из нишког Позоришта лутака, уочи почетка представе "Цар жабац".

Наводно је дечак "гласно" реаговао, па је неко од запослених захтевао да изађу, јер би "узнемирили" другу децу. Директорка Ивана Савић тврди да је у питању неспоразум и да су сва деца одувек добродошла.

"Ниједног тренутка нисам осетила да је неком од родитеља засметало што се мој Данило огласио и радовао на свој начин што ће гледати представу. Ја сам на мог Дачу поносна", написала је Драгана.

Она каже да су карте за представу добили од Удружења деце са посебним потребама, тако да су у позоришту могли да рачунају да ће међу публиком бити и деце попут њеног сина. Такође је написала да је њен син заправо био веома срећан што ће гледати представу.

Ивана Савић, директорка Позоришта лутака потврђује да је у питању неспоразум.

"Није нам јасно како је до овог дошло, али ћу предузети све законске мере", каже директорка, која се у петак по подне састала са мајком.

"Мајка својим статусом на друштвеној мрежи није желела да изазове негативне коментаре и медијску пажњу, већ само да укаже на проблеме родитеља деце са посебним потребама и позове све чланове друштва на толеранцију", стоји у заједничком саопштењу Удружења за помоћ особама са аутизмом, Позоришта лутака и мајке Драгане Савић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар