ABA - Igokea: Probaćemo da iznenadimo Zvezdu!

Košarkaši Igokee priznaju pred gostovanje u Beogradu u 10. kolu ABA lige da je domaćin favorit, ali će probati da iskoriste to što će igrati bez pritiska i imperativa pobede.

Košarka 14.11.2015 | 18:20
ABA - Igokea: Probaćemo da iznenadimo Zvezdu!

"Igosi" su u regionalnom takmičenju vezali dva poraza, od Cibone i Krke, ali u ekipu Željka Lukajića se vratio oporavljeni Miloš Dimić i to daje dodatnu dozu optimizma ekipi iz Aleksandrovca, koja će u Beogradu protiv Crvene zvezde pokušati da ostvari petu pobedu ove sezone.

"Treba biti realan, Crvena zvezda Telekom je apsolutni favorit, podigla je formu što potvrđuje i igra i rezultat protiv Bajerna. S druge strane iznenađenja u sportu su se uvek dešavala, i dešavaće se i svaki tim treba da da sve od sebe da proba da napravi iznenađenje. Mi želimo u ovoj utakmici da vidimo gde smo, gde možemo da napredujemo. Ovo je jako dobra situacija za mlađe igače jer nemaju psihološko opterećenje i imperativ pobede, što je za njih svakako veliki presing u nekim utakmicama. Mi smo u poslednjih nekoliko utakmica izgubili kontinuitet napadačke igre i moramo skupiti hrabrosti da odigramo bolje", rekao je Lukajić uoči meča 10. kola ABA lige.

"U tim će se vratiti Dimić, imaćemo veću rotaciju i mislim da je sada prilika da neke situacije rešavamo pre svega jednostavnije, ida ne budemo toliko stegnuti u napadu. U odbrani smo igrali dobro i pokušaćemo da zadržimo taj nivo i nadam se dobroj otvorenoj utakmici u kojoj ćemo mi izvući neku korist".

Košarkaš Igokee Miroslav Pašajlić naglasio je da njegov tim u Beograd odlazi bez "bele zastave".

"Imali smo dva neugodna poraza, posebno onaj u prošlom kolu protiv Krke. Idemo u Beograd da se borimo. Znamo kvalitet protivnika koji je u Evroligi pobedio Bajern u gostima i sigurno su favoriti protiv nas, međutim, nećemo se predavati unapred. Crvena zvezda Telekom ima nekoliko povređenih igrača, međutim, to ne umanjuje njihov kvalitet. Mi idemo u Beograd da pružimo sve od sebe, a videćemo za šta će to biti dovoljno", rekao je Pašajlić.

Ekipa Dejana Radonjića je lider na tabeli ABA lige sa skorom od sedam pobeda i dva poraza, dok su Aleksandrovčani na devetoj poziciji sa učinkom 4-5.

Meč Crvena zvezda - Igokea na programu je u nedelju od 17 časova u hali Pionir.

Komentari / 0

Ostavite komentar