АБА - Игокеа: Пробаћемо да изненадимо Звезду!

Кошаркаши Игокее признају пред гостовање у Београду у 10. колу АБА лиге да је домаћин фаворит, али ће пробати да искористе то што ће играти без притиска и императива победе.

Кошарка 14.11.2015 | 18:20
АБА - Игокеа: Пробаћемо да изненадимо Звезду!

"Игоси" су у регионалном такмичењу везали два пораза, од Цибоне и Крке, али у екипу Жељка Лукајића се вратио опорављени Милош Димић и то даје додатну дозу оптимизма екипи из Александровца, која ће у Београду против Црвене звезде покушати да оствари пету победу ове сезоне.

"Треба бити реалан, Црвена звезда Телеком је апсолутни фаворит, подигла је форму што потврђује и игра и резултат против Бајерна. С друге стране изненађења у спорту су се увек дешавала, и дешаваће се и сваки тим треба да да све од себе да проба да направи изненађење. Ми желимо у овој утакмици да видимо где смо, где можемо да напредујемо. Ово је јако добра ситуација за млађе игаче јер немају психолошко оптерећење и императив победе, што је за њих свакако велики пресинг у неким утакмицама. Ми смо у последњих неколико утакмица изгубили континуитет нападачке игре и морамо скупити храбрости да одиграмо боље", рекао је Лукајић уочи меча 10. кола АБА лиге.

"У тим ће се вратити Димић, имаћемо већу ротацију и мислим да је сада прилика да неке ситуације решавамо пре свега једноставније, ида не будемо толико стегнути у нападу. У одбрани смо играли добро и покушаћемо да задржимо тај ниво и надам се доброј отвореној утакмици у којој ћемо ми извући неку корист".

Кошаркаш Игокее Мирослав Пашајлић нагласио је да његов тим у Београд одлази без "беле заставе".

"Имали смо два неугодна пораза, посебно онај у прошлом колу против Крке. Идемо у Београд да се боримо. Знамо квалитет противника који је у Евролиги победио Бајерн у гостима и сигурно су фаворити против нас, међутим, нећемо се предавати унапред. Црвена звезда Телеком има неколико повређених играча, међутим, то не умањује њихов квалитет. Ми идемо у Београд да пружимо све од себе, а видећемо за шта ће то бити довољно", рекао је Пашајлић.

Екипа Дејана Радоњића је лидер на табели АБА лиге са скором од седам победа и два пораза, док су Александровчани на деветој позицији са учинком 4-5.

Меч Црвена звезда - Игокеа на програму је у недељу од 17 часова у хали Пионир.

Коментари / 0

Оставите коментар