NBA: Jokić ''vidio'' Durenta!

Mladi Srbin nastavio sa dobrim partijama tokom NBA predsezone, a uz to doživeo lakšu povredu...

Košarka 19.10.2015 | 18:00
NBA: Jokić ''vidio'' Durenta!

Nikola Jokić iz utakmice u utakmicu se nameće za bitnu ulogu u svojoj debitantskoj sezoni u NBA ligi.

Nekadašnji košarkaš Mega Leksa je u porazu Denver Nagitsa od Oklahoma Siti Tandera 111:98 zabeležio 11 poena (šut za dva 5/5, trojke 0/1), četiri skoka, asistenciju i blokadu za 25 minuta.

Time je održao visoke proseke koje ima u kompletnom pripremnom periodu (11,8 poena i 4,7 skokova za 20 minuta po meču), mada treba uzeti u obzir da Jusuf Nurkić - koji je projektovan kao startni centar - sve vreme ne igra zbog povrede kolena.

Žofri Lovernj kao "starter" je imao sedam poena i pet skokova za 28 minuta, dok je kod protivnika dominirao udarni trio Kevin Durent (23), Rasel Vestbruk (17, 12as), Serž Ibaka (18).

Tokom utakmice Oklahoma - Denver se na Twitteru pojavila vest da je Jokić povredio rame, ali kako saznajemo nije u pitanju ništa ozbiljno i on bi mogao da bude spreman za poslednji test pred početak sezone, u noći između četvrtka i petka protiv Jute.

Na parket su prethodne noći izašla i preostala dva srpska košarkaša u NBA.

Boban Marjanović je u pobedi San Antonija nad Detroitom 96:92 igrao osam minuta i odlično iskoristio to vreme, pošto je ubacio četiri poena (šut 2/4), uhvatio pet lopti i udario dve "banane".

Minesota je doživela ubedljiv poraz u Memfisu (90:68), a Nemanja Bjelica nije bio raspoložen, kao ni većina njegovih saigrača. Za 11 minuta je postigao tri poena (šut 1/2) i uz jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu imao tri greške.

Komentari / 0

Ostavite komentar