НБА: Јокић ''видио'' Дурента!

Млади Србин наставио са добрим партијама током НБА предсезоне, а уз то доживео лакшу повреду...

Кошарка 19.10.2015 | 18:00
НБА: Јокић ''видио'' Дурента!

Никола Јокић из утакмице у утакмицу се намеће за битну улогу у својој дебитантској сезони у НБА лиги.

Некадашњи кошаркаш Мега Лекса је у поразу Денвер Нагитса од Оклахома Сити Тандера 111:98 забележио 11 поена (шут за два 5/5, тројке 0/1), четири скока, асистенцију и блокаду за 25 минута.

Тиме је одржао високе просеке које има у комплетном припремном периоду (11,8 поена и 4,7 скокова за 20 минута по мечу), мада треба узети у обзир да Јусуф Нуркић - који је пројектован као стартни центар - све време не игра због повреде колена.

Жофри Ловерњ као "стартер" је имао седам поена и пет скокова за 28 минута, док је код противника доминирао ударни трио Кевин Дурент (23), Расел Вестбрук (17, 12ас), Серж Ибака (18).

Током утакмице Оклахома - Денвер се на Тwиттеру појавила вест да је Јокић повредио раме, али како сазнајемо није у питању ништа озбиљно и он би могао да буде спреман за последњи тест пред почетак сезоне, у ноћи између четвртка и петка против Јуте.

На паркет су претходне ноћи изашла и преостала два српска кошаркаша у НБА.

Бобан Марјановић је у победи Сан Антонија над Детроитом 96:92 играо осам минута и одлично искористио то време, пошто је убацио четири поена (шут 2/4), ухватио пет лопти и ударио две "банане".

Минесота је доживела убедљив пораз у Мемфису (90:68), а Немања Бјелица није био расположен, као ни већина његових саиграча. За 11 минута је постигао три поена (шут 1/2) и уз један скок, асистенцију и украдену лопту имао три грешке.

Коментари / 0

Оставите коментар