Srbac: Bundeva teška 95 kilograma!

Pažnju meštana podmotajičkog sela Gornji Srđevići već danima privlači džinovska bundeva izložena ispred jedne prodavnice u centru sela.

Republika Srpska 06.10.2015 | 15:10
Srbac: Bundeva teška 95 kilograma!

Bundevu je izložio Milutin Stanišić i napisao da je teška 95 kilograma, što je nezabeleženo u ovom i susednim selima. On je za naš list oktrio i kako se domogao ovako dobrog ploda koji je postao prava atrakcija.

- Povremeno odlazim na rad u Austriju i Nemačku i na jednom sajmu u Austriji video sam izloženu bundevu tešku 190 kilograma. Uspeo sam od domaćina da dobijem samo jednu semenku ove bundeve, posejao sam je krajem maja i za manje od četiri meseca razvila se vreža i na njoj džinovski plod - ispričao nam je Milutinov sin Dragutin.

Bundeve uzgaja već godinama na površini od pola dunuma. Kaže i da je nabavio nekoliko semenki bundeva u Novom Sadu, ali one, nažalost, nisu ni blizu ovih dimenzija.

Dragutin kaže da su za rast bundeve posebno zaslužni njegovi unuci Dario i Dalibor koji su svakodnevno zalivali koren bundeve. Ispričao nam je i da će posle izložbe bundevu iskoristiti kao hranu za svinje i bikove koje tovi.

(Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar