Kup RS - Rudaru iz Prijedora!

Tek u svom četvrtom finalu, prijedorski Rudar postao je osvajač Kupa Republike Srpske!

Fudbal 27.08.2015 | 12:30
Kup RS - Rudaru iz Prijedora!

Ime novog osvajača Kupa Srpske je poznato poslije mnogo peripetija izazvanih namještanjem utakmica posljednjeg kola Prve lige RS.

To je Rudar iz Prijedora, koji je nadigrao Krupu u oba finalna susreta - u Prijedoru je bilo 2:1 poslije preokreta, a u srijedu u revanšu 0:2 u Krupi na Vrbasu.

I to tek iz četvrtog pokušaja jer je u dosadašnja tri finala gubio od banjalučkog Borca, Slavije iz Istočnog Sarajeva i bijeljinskog Radnika.

Prijedorčani su u nezaboravnom finalu 1995. godine poraženi od Borca (1:2, 2:2), isto je bilo 11 godina kasnije, kada je uspješnija bila Slavija (2:3), dok su prošle godine pehar izgubili lošijim izvođenjem penala u duelu sa Radnikom (0:0, penali 3:5).

Iako su na revanšu u srijedu u Krupi na Vrbasu, "rudari" došli oslabljeni neigranjem čak sedmorice fudbalera (Nebojša Šodić, Aleksandar Jovičić, Edvin Hamzić, Petar Kunić, Nimo Nartej Džasper i Armin Mešić) bili su bolji većim dijelom utakmice i zasluženo osvojili pehar Kupa BiH.

"Otvorili" su domaće u 34. minutu poslije jalovog napada izabranika trenera Krupe Slobodana Starčevića.

Sijevnula je kontra Filipa Arežine, koji je proigrao Nebojšu Pejića, a ovaj sa 20-ak metara plasirao loptu u donji lijevi ugao domaćina - 0:1.

Do isteka prvog dijela, Krupa je imala nekoliko odličnih šansi za izjednačenje.

U 42. minutu golman Prijedorčana Dalibor Kozić odbranio je "zicer" Obrenu Cvijanoviću sa pet-šest metara, a onda u nastavku akcije i šut Milana Ljubenovića sa ivice šesnaesterca.

Cvijanović je poslije Ljubenovićeve asistencije minutu kasnije opet imao stopostotnu šansu, našao se "oči u oči" sa golmanom Rudara, međutim, šutirao je samo pored desne stative.

U nastavku meča, Krupa je pokušala da stigne do izjednačenja, pritisnula je goste i stvorila par dobrih prilika, ali je popustila koncentracija napadačima u ključnim trenucima ili je golman Kozić uspijevao da odbrani njihove pokušaje.

I onda konačan udarac rudara zadao je u 64. minutu Nebojša Mrkić poslije kontranapada, izdržao je sve na nogama, namjestio se i sa 18 metara pogodio gornji lijevi ugao za 0:2.

Imali su do kraja igrači domaćina još nekoliko dobrih šansi da barem postignu počasni gol, ali Kozić je danas bio nesavladiv i sigurno je jedan od najzaslužnijih što će pehar Kupa BiH u narednih godinu dana krasiti vitrine prijedorskog kluba.

Uz strijelce Nebojše…

Napomenimo i da je Danijel Pajić, sudija iz Bijeljine, odlično obavio svoj posao.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza RS Mile Kovačević je uručio šampionski pehar i zlatne medalje Prijedorčanima, dok je srebrna odličja finalistima predao potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Ivan Beus.

DODIK ČESTITAO PRIJEDORČANIMA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku Rudar - Prijedoru povodom osvajanja Kupa Republike Srpske.

"Povodom osvajanja Kupa Republike Srpske upućujem igračima, stručnom štabu i upravi kluba najiskrenije čestitke", naveo je Dodik.

On je naglasio da su sjajna igra, timski rad, predanost i velika požrtvovanost igrača zasluženo krunisani ovim velikim uspjehom.

"Želim vam mnogo uspjeha u daljim takmičenjima i još jednom čestitam osvajanje prestižne titule, Kupa Republike Srpske", navedeno je u čestitki predsjednika RS.

SVI OSVAJAČI KUPA RS

1994. Kozara (Gradiška)
1995. Borac (Banjaluka)
1996. Borac (Banjaluka)
1997. Sloga (Trn)
1998. Rudar (Ugljevik)
1999. Rudar (Ugljevik)
2000. Kozara (Gradiška)
2001. Kozara (Gradiška)
2002. Leotar (Trebinje)
2003. Jedinstvo (Brčko)
2004. Leotar (Trebinje)
2005. Jedinstvo (Brčko)
2006. Slavija (Istočno Sarajevo) 2007. Modriča Maksima
2008. Slavija (Istočno Sarajevo) 2009. Borac (Banjaluka)
2010. Radnik (Bijeljina)
2011. Borac (Banjaluka)
2012. Borac (Banjaluka)
2013. Radnik (Bijeljina)
2014. Radnik (Bijeljina)
2015. Rudar - Prijedor (Prijedor)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Пишите ћирилицом

27.08.2015 12:59

Па зар се и Халид Мислимовић (други слијева) радује пехару Републике Српске, а толико је бљувотине и лажи изговорио за вријеме рата о својој Републици Српској. На трибинама и стадиону никада нисам видио Халида, јер све утакмице прати са балкона своје куће, јефтиније, него шта. Све честитке играчима и управи Рудар-Приједор-у.

ODGOVORITE
Name

Alcohol boys

27.08.2015 13:50

Prijedor krajina, srpska republika majka Srbija , Kosovo Metohija. Ajmo Rudare

ODGOVORITE