Куп РС - Рудару из Приједора!

Тек у свом четвртом финалу, приједорски Рудар постао је освајач Купа Републике Српске!

Фудбал 27.08.2015 | 12:30
Куп РС - Рудару из Приједора!

Име новог освајача Купа Српске је познато послије много перипетија изазваних намјештањем утакмица посљедњег кола Прве лиге РС.

То је Рудар из Приједора, који је надиграо Крупу у оба финална сусрета - у Приједору је било 2:1 послије преокрета, а у сриједу у реваншу 0:2 у Крупи на Врбасу.

И то тек из четвртог покушаја јер је у досадашња три финала губио од бањалучког Борца, Славије из Источног Сарајева и бијељинског Радника.

Приједорчани су у незаборавном финалу 1995. године поражени од Борца (1:2, 2:2), исто је било 11 година касније, када је успјешнија била Славија (2:3), док су прошле године пехар изгубили лошијим извођењем пенала у дуелу са Радником (0:0, пенали 3:5).

Иако су на реваншу у сриједу у Крупи на Врбасу, "рудари" дошли ослабљени неиграњем чак седморице фудбалера (Небојша Шодић, Александар Јовичић, Едвин Хамзић, Петар Кунић, Нимо Нартеј Џаспер и Армин Мешић) били су бољи већим дијелом утакмице и заслужено освојили пехар Купа БиХ.

"Отворили" су домаће у 34. минуту послије јаловог напада изабраника тренера Крупе Слободана Старчевића.

Сијевнула је контра Филипа Арежине, који је проиграо Небојшу Пејића, а овај са 20-ак метара пласирао лопту у доњи лијеви угао домаћина - 0:1.

До истека првог дијела, Крупа је имала неколико одличних шанси за изједначење.

У 42. минуту голман Приједорчана Далибор Козић одбранио је "зицер" Обрену Цвијановићу са пет-шест метара, а онда у наставку акције и шут Милана Љубеновића са ивице шеснаестерца.

Цвијановић је послије Љубеновићеве асистенције минуту касније опет имао стопостотну шансу, нашао се "очи у очи" са голманом Рудара, међутим, шутирао је само поред десне стативе.

У наставку меча, Крупа је покушала да стигне до изједначења, притиснула је госте и створила пар добрих прилика, али је попустила концентрација нападачима у кључним тренуцима или је голман Козић успијевао да одбрани њихове покушаје.

И онда коначан ударац рудара задао је у 64. минуту Небојша Мркић послије контранапада, издржао је све на ногама, намјестио се и са 18 метара погодио горњи лијеви угао за 0:2.

Имали су до краја играчи домаћина још неколико добрих шанси да барем постигну почасни гол, али Козић је данас био несавладив и сигурно је један од најзаслужнијих што ће пехар Купа БиХ у наредних годину дана красити витрине приједорског клуба.

Уз стријелце Небојше…

Напоменимо и да је Данијел Пајић, судија из Бијељине, одлично обавио свој посао.

Први човјек Фудбалског савеза РС Миле Ковачевић је уручио шампионски пехар и златне медаље Приједорчанима, док је сребрна одличја финалистима предао потпредсједник Фудбалског савеза БиХ Иван Беус.

ДОДИК ЧЕСТИТАО ПРИЈЕДОРЧАНИМА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку Рудар - Приједору поводом освајања Купа Републике Српске.

"Поводом освајања Купа Републике Српске упућујем играчима, стручном штабу и управи клуба најискреније честитке", навео је Додик.

Он је нагласио да су сјајна игра, тимски рад, преданост и велика пожртвованост играча заслужено крунисани овим великим успјехом.

"Желим вам много успјеха у даљим такмичењима и још једном честитам освајање престижне титуле, Купа Републике Српске", наведено је у честитки предсједника РС.

СВИ ОСВАЈАЧИ КУПА РС

1994. Козара (Градишка)
1995. Борац (Бањалука)
1996. Борац (Бањалука)
1997. Слога (Трн)
1998. Рудар (Угљевик)
1999. Рудар (Угљевик)
2000. Козара (Градишка)
2001. Козара (Градишка)
2002. Леотар (Требиње)
2003. Јединство (Брчко)
2004. Леотар (Требиње)
2005. Јединство (Брчко)
2006. Славија (Источно Сарајево) 2007. Модрича Максима
2008. Славија (Источно Сарајево) 2009. Борац (Бањалука)
2010. Радник (Бијељина)
2011. Борац (Бањалука)
2012. Борац (Бањалука)
2013. Радник (Бијељина)
2014. Радник (Бијељина)
2015. Рудар - Приједор (Приједор)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пишите ћирилицом

27.08.2015 12:59

Па зар се и Халид Мислимовић (други слијева) радује пехару Републике Српске, а толико је бљувотине и лажи изговорио за вријеме рата о својој Републици Српској. На трибинама и стадиону никада нисам видио Халида, јер све утакмице прати са балкона своје куће, јефтиније, него шта. Све честитке играчима и управи Рудар-Приједор-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алцохол боyс

27.08.2015 13:50

Приједор крајина, српска република мајка Србија , Косово Метохија. Ајмо Рударе

ОДГОВОРИТЕ