Video - LŠ: Partizan - BATE! "Parni valjak" neka melje!

U Humskoj će se, malo pre 20.45, u sredu zatresti čuvena mušema Lige šampiona. Igrači Partizana imaće samo jedan zadatak, da je tu i ostave u duelu protiv BATE Borisova, u čemu će im dodatnu snagu dati više od 30.000 navijača.

Fudbal 26.08.2015 | 12:40
Video - LŠ: Partizan - BATE! "Parni valjak" neka melje!

Crno-beli su na korak od trećeg učešća u grupnoj fazi elitnog takmičenja, ali moraju da nadoknade gol deficita iz Belorusije.

Minimalni poraz u Borisovu sa igračem manje daje razlog za optimizam u Humskoj, gde se opet očekuju pune tribine i oko 30.000 navijača.

Partizan je neporažen u poslednje četiri kvalifikacione utakmice za LŠ kod kuće, dobio je prethodne dve ovog leta, a trijumf nad Steauom 4:2 posebno inspiriše navijače ouči gostovanja BATE-a.

Međutim, i gosti imaju razloga za optimizam kada je istorija u pitanju, dobili su prethodna tri plej-of dvomeča, ali su bez pobede na gostovanjima u UEFA takmičenjima već 12 utakmica (osam poraza).

Partizan pokušava da ponovi uspehe iz 2003. i 2010. godine i treći put se plasira u grupnu fazu LŠ.

Crno-beli su oba puta rivale prolazili na penale, početkom decenije su iznenadili Njukasl, a pre pet godina Anderleht. U međuvremenu, neočekivano su na isti način poraženi od slovačke Artmedije.

Partizanu je meč u Borisovu bio jubilarni 100. u UEFA takmičenjima, a kapiten i legenda kluba Saša Ilić bi u sredu mogao da odigra svoj 50.

Za goste nastupaju dvojica srpskih fudbalera, levi bek Filip Mladenović i vezista Nemanja Milunović.

Belorusi su u Borisovu pobedili sa 1:0 iskoristivši igrača više zbog isključenja Jevtovića pred kraj prvog poluvremena, ali su dve odlične šanse Andrije Živkovića pokazale ranjivost odbrane rivala, izostala je samo realizacija.

To nije uticalo na samopouzdanje "zlatnog orlića", kao ni na ekipu, još posle utakmice počeo je da raste optimizam, jer bi cilj u Humskoj bio svakako isti - napasti, nadigrati i pobediti rivala, uprkos tome što je iza njega veliko iskustvo u Ligi šampiona u prethodne četiri godine.

Roviti su bili Živković, Fabrisio, Vulićević i Oumaru pred ovaj meč, no biće spremni za ispit generacije, željne da klub uvede u elitu treći put u istoriji posle 2003. i 2010. godine.

Nije crno-bele uplašila pobeda BATE Borisova od 7:1 u domaćem prvenstvu pred dolazak u Beograd, iako je tad trener Aleksandar Jermakovič odmarao sedmoricu igrača iz duela sa šampionom Srbije.

- Savladaćemo Beloruse. Očekujem da dosanjamo san i obezbedimo prolaz u najelitnije takmičenje. Biće teško, ali ne sumnjam u nas ni najmanje. Pravi smo tim, odlično funkcionišemo i vreme je da dobijemo nagradu za proliveni znoj u Evropi - optimistički za „Blic” najavljuje Brašanac.

Igraće se za slavu i milionske prihode, ali šta god da se desi, podrška "grobara" će ostati ista. To potvrđuje i njihov poziv, da se bez obzira na ishod, dođe na plato ispred juga, gde će se igrači pojaviti.

"Pozivamo sve navijače Partizana da, bez obzira na rezultat, posle utakmice dođu na plato ispred južne tribine, gde će se pojaviti fudbaleri Partizana kojima ćemo dati podršku za nastavak sezone u prvenstvu i, nadamo se, Ligi šampiona. U slučaju da ne prođemo dalje, dođite i pokažite vernost Grobara, koja nas toliko razlikuje od drugih", navodi se u pozivu, koji kao da je pisan u skladu sa citatom Duška Radovića: Ja molim igrače Partizana da pobede danas, ako mogu. Ako ne mogu, onda drugi put, kad budu mogli.

Mada, preovlađuje vera da će se svi podsetiti drugih njegovih reči nakon utakmice: U fudbalskom klubu Partizan danas će se uvežbavati spasonosna kombinacija: ovako, pa ovako, pa ovako i - gol. To je najjednostavnije i najefikasnije.

Steaua je već to osetila na svojoj koži.

Partizan – BATE Borisov 20.45

Stadion: Partizan. Sudija: Sven Odvar Moen (Norveška)

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Brašanac, Babović, S. Ilić, Oumaru, A. Živković, Božinov.

BATE Borisov: Černik, Mladenović, Milunović, Poljakov, Zavnerčik, Aleksevič, Jablonski, Hleb, Volodko, Gordejčuk, Rodionov.

Komentari / 0

Ostavite komentar