Видео - ЛШ: Партизан - БАТЕ! "Парни ваљак" нека меље!

У Хумској ће се, мало пре 20.45, у среду затрести чувена мушема Лиге шампиона. Играчи Партизана имаће само један задатак, да је ту и оставе у дуелу против БАТЕ Борисова, у чему ће им додатну снагу дати више од 30.000 навијача.

Фудбал 26.08.2015 | 12:40
Видео - ЛШ: Партизан - БАТЕ! "Парни ваљак" нека меље!

Црно-бели су на корак од трећег учешћа у групној фази елитног такмичења, али морају да надокнаде гол дефицита из Белорусије.

Минимални пораз у Борисову са играчем мање даје разлог за оптимизам у Хумској, где се опет очекују пуне трибине и око 30.000 навијача.

Партизан је непоражен у последње четири квалификационе утакмице за ЛШ код куће, добио је претходне две овог лета, а тријумф над Стеауом 4:2 посебно инспирише навијаче оучи гостовања БАТЕ-а.

Међутим, и гости имају разлога за оптимизам када је историја у питању, добили су претходна три плеј-оф двомеча, али су без победе на гостовањима у УЕФА такмичењима већ 12 утакмица (осам пораза).

Партизан покушава да понови успехе из 2003. и 2010. године и трећи пут се пласира у групну фазу ЛШ.

Црно-бели су оба пута ривале пролазили на пенале, почетком деценије су изненадили Њукасл, а пре пет година Андерлехт. У међувремену, неочекивано су на исти начин поражени од словачке Артмедије.

Партизану је меч у Борисову био јубиларни 100. у УЕФА такмичењима, а капитен и легенда клуба Саша Илић би у среду могао да одигра свој 50.

За госте наступају двојица српских фудбалера, леви бек Филип Младеновић и везиста Немања Милуновић.

Белоруси су у Борисову победили са 1:0 искористивши играча више због искључења Јевтовића пред крај првог полувремена, али су две одличне шансе Андрије Живковића показале рањивост одбране ривала, изостала је само реализација.

То није утицало на самопоуздање "златног орлића", као ни на екипу, још после утакмице почео је да расте оптимизам, јер би циљ у Хумској био свакако исти - напасти, надиграти и победити ривала, упркос томе што је иза њега велико искуство у Лиги шампиона у претходне четири године.

Ровити су били Живковић, Фабрисио, Вулићевић и Оумару пред овај меч, но биће спремни за испит генерације, жељне да клуб уведе у елиту трећи пут у историји после 2003. и 2010. године.

Није црно-беле уплашила победа БАТЕ Борисова од 7:1 у домаћем првенству пред долазак у Београд, иако је тад тренер Александар Јермакович одмарао седморицу играча из дуела са шампионом Србије.

- Савладаћемо Белорусе. Очекујем да досањамо сан и обезбедимо пролаз у најелитније такмичење. Биће тешко, али не сумњам у нас ни најмање. Прави смо тим, одлично функционишемо и време је да добијемо награду за проливени зној у Европи - оптимистички за „Блиц” најављује Брашанац.

Играће се за славу и милионске приходе, али шта год да се деси, подршка "гробара" ће остати иста. То потврђује и њихов позив, да се без обзира на исход, дође на плато испред југа, где ће се играчи појавити.

"Позивамо све навијаче Партизана да, без обзира на резултат, после утакмице дођу на плато испред јужне трибине, где ће се појавити фудбалери Партизана којима ћемо дати подршку за наставак сезоне у првенству и, надамо се, Лиги шампиона. У случају да не прођемо даље, дођите и покажите верност Гробара, која нас толико разликује од других", наводи се у позиву, који као да је писан у складу са цитатом Душка Радовића: Ја молим играче Партизана да победе данас, ако могу. Ако не могу, онда други пут, кад буду могли.

Мада, преовлађује вера да ће се сви подсетити других његових речи након утакмице: У фудбалском клубу Партизан данас ће се увежбавати спасоносна комбинација: овако, па овако, па овако и - гол. То је најједноставније и најефикасније.

Стеауа је већ то осетила на својој кожи.

Партизан – БАТЕ Борисов 20.45

Стадион: Партизан. Судија: Свен Одвар Моен (Норвешка)

Партизан: Ж. Живковић, Вулићевић, Балажиц, Фабрисио, Петровић, Брашанац, Бабовић, С. Илић, Оумару, А. Живковић, Божинов.

БАТЕ Борисов: Черник, Младеновић, Милуновић, Пољаков, Завнерчик, Алексевич, Јаблонски, Хлеб, Володко, Гордејчук, Родионов.

Коментари / 0

Оставите коментар