Počela čistka u Realu...!

Iljara ide kući, Čerišev blizu Mestalje, Lukas Silva može da bira! Igrači koji nisu u prvom planu će u narednih sedam dana biti prodati ili pozajmljeni.

Fudbal 26.08.2015 | 14:40
Počela čistka u Realu...!

Iako se navijači Real Madrida nadaju kupovinama Kraljevskog kluba u finišu prelaznog roka, situacija je takva da su u prvom planu prodaje igrača na koje rafa benitez ne računa. Pre svih Asijera Iljaramendija, Denis Čeriševa i Lukasa Silve.

Iljaramendi se celo leto pominjao kao želja većih klubova, a baratlo se imenima Liverpula, Arsenala, Totenhema, Juventusa, Milana... Ipak, najrealnija opcija je povratak kući. U Real Sosijedad iz kojeg je pre dve godine došao u Madrid u transferu teškom 33.000.000 evra. Sada je situacija drugačija i Reala neće uspeti da od baskijskog kluba naplati ni polovinu onoga što im je platio za popularnog Iljaru pretprošlog leta.

Real Sosijedad je u poodmaklim pregpovorima sa Madriđanima i dva kluba su praktično dgovorili detalje transfera. Klub sa Anoete će desetostrukom prvaku Evrope platiti odmah između 10.000.000 i 12.000.000 evra za Iljaramendija, a transfer bi sa bonusima trebalo da iznosi oko 15.000.000 evropskih novčanica. Ostaje još da se Iljara dogovori sa klubom u kojem je ponikao. Real Sosijedad ne može da mu ponudi platu od 2.5000.000 evra po sezoni, ali može daleko više od onoga što je zarađivao pre odlaska u Madrid. U toku su pregovori baskijskog kluba sa Iljaramendijem i njegovim menadžerom.

Sledeći na Realovoj listi za prodaju je Denis Čerišev. Rus je dete Reala, igrao je na pozajmicama, a zablistao je u Viljarealu prošle sezone i kupio sebi povratnu kartu za Santjago Bernabeu. Na početku je Benitez bio zadovoljan njegovim igrama i planirao ga kao pojačanje, ali se situacija promenila. Liverpul se najčešće pominjao kao zainteresovan za Čerišev, ali zadovoljavajuća ponuda sa Enfilda u Madrid nije stigla. Danas su počeli pregovori Reala i Valensije oko prelaska Čeriševa na Mestalju. Žorž Mendeš posreduje u transferu i posao bi trebalo da bude uspešno okončan.

Čerišev u Valensiju dolazi kao zamena za Sofijana Fegulija koji je na korak od prelaska u Fenerbahče i samo se čeka revanš meč protiv Monaka u plej-ofu za Ligu šampiona, da Valensija utanači prodaju Alžirca.

Stopama Iljaramendija i Čeriševa bi trebalo da krene i brazilski vezista Lukas Silva. Mladi Brazilac se nije nametnuo otkako je u januaru pojačao Kraljeviće iz Kruzeira. U ekipi ima mesta samo za trojicu igrača sa pasošima van Evropske Unije, a ta mesta su zauzeli Danilo, Hames Rodrigez i Kazemiro. Ipak, za Lukasa Silvu vlada ogromno inetersovanje na fudbalskoj pijaci širom Evrope. Žele ga Arsenal, Sautempton, Hetafe, Betis, Levante, Bešiktaš, Napoli, Fiorentina, Hamburger, Sporting iz Lisabona, Olimpik iz Marselja, Porto...

Na kraju, ako David de Hea ipak dođe iz Mančester Junajteda, kofere može da pakuje i Kejlor Navas.

Komentari / 0

Ostavite komentar