Почела чистка у Реалу...!

Иљара иде кући, Черишев близу Местаље, Лукас Силва може да бира! Играчи који нису у првом плану ће у наредних седам дана бити продати или позајмљени.

Фудбал 26.08.2015 | 14:40
Почела чистка у Реалу...!

Иако се навијачи Реал Мадрида надају куповинама Краљевског клуба у финишу прелазног рока, ситуација је таква да су у првом плану продаје играча на које рафа бенитез не рачуна. Пре свих Асијера Иљарамендија, Денис Черишева и Лукаса Силве.

Иљараменди се цело лето помињао као жеља већих клубова, а баратло се именима Ливерпула, Арсенала, Тотенхема, Јувентуса, Милана... Ипак, најреалнија опција је повратак кући. У Реал Сосиједад из којег је пре две године дошао у Мадрид у трансферу тешком 33.000.000 евра. Сада је ситуација другачија и Реала неће успети да од баскијског клуба наплати ни половину онога што им је платио за популарног Иљару претпрошлог лета.

Реал Сосиједад је у поодмаклим прегповорима са Мадриђанима и два клуба су практично дговорили детаље трансфера. Клуб са Аноете ће десетоструком прваку Европе платити одмах између 10.000.000 и 12.000.000 евра за Иљарамендија, а трансфер би са бонусима требало да износи око 15.000.000 европских новчаница. Остаје још да се Иљара договори са клубом у којем је поникао. Реал Сосиједад не може да му понуди плату од 2.5000.000 евра по сезони, али може далеко више од онога што је зарађивао пре одласка у Мадрид. У току су преговори баскијског клуба са Иљарамендијем и његовим менаџером.

Следећи на Реаловој листи за продају је Денис Черишев. Рус је дете Реала, играо је на позајмицама, а заблистао је у Виљареалу прошле сезоне и купио себи повратну карту за Сантјаго Бернабеу. На почетку је Бенитез био задовољан његовим играма и планирао га као појачање, али се ситуација променила. Ливерпул се најчешће помињао као заинтересован за Черишев, али задовољавајућа понуда са Енфилда у Мадрид није стигла. Данас су почели преговори Реала и Валенсије око преласка Черишева на Местаљу. Жорж Мендеш посредује у трансферу и посао би требало да буде успешно окончан.

Черишев у Валенсију долази као замена за Софијана Фегулија који је на корак од преласка у Фенербахче и само се чека реванш меч против Монака у плеј-офу за Лигу шампиона, да Валенсија утаначи продају Алжирца.

Стопама Иљарамендија и Черишева би требало да крене и бразилски везиста Лукас Силва. Млади Бразилац се није наметнуо откако је у јануару појачао Краљевиће из Крузеира. У екипи има места само за тројицу играча са пасошима ван Европске Уније, а та места су заузели Данило, Хамес Родригез и Каземиро. Ипак, за Лукаса Силву влада огромно инетерсовање на фудбалској пијаци широм Европе. Желе га Арсенал, Саутемптон, Хетафе, Бетис, Леванте, Бешикташ, Наполи, Фиорентина, Хамбургер, Спортинг из Лисабона, Олимпик из Марсеља, Порто...

На крају, ако Давид де Хеа ипак дође из Манчестер Јунајтеда, кофере може да пакује и Кејлор Навас.

Коментари / 0

Оставите коментар