Grčka najbolja destinacija

Među dobitnicima priznanja "Zlatno turističko srce Jugoistočne Evrope" su Specijalna bolnica "Merkur" u Vrnjačkoj Banji, Beograd za kulturni turizam, "Šešir moj" u Skadarliji za najbolji restoran u regionu, a Specijalno priznanje biće uručeno Guči, saopštio je  Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva “SACEN Internešenel”.

Putovanja 18.02.2015 | 09:26
Grčka najbolja destinacija

Dodela priznanja "Zlatno turističko srce" biće organizovana 24. aprila 2015. u restoranu "Šešir moj" u Skadarliji. U sklopu turističke akcije “Birajmo najuspešnije u turizmu Jugoistočne Evrope 2014”, međunarodna turistička patrola “SACEN Internešenela je, osim Srbije, obišla i Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu i Grčku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

Najboljom turističkom destinacijom Jugoistočne Evrope proglašena je Grčka, dok je laskavu titulu “najbolje turističko mesto” ponela Opatija. Šampion zdravstvenog turizma Jugoistočne Evrope je Specijalna bolnica “Merkur” u Vrnjačkoj Banji, sportskog turizma - Banja Luka, a Beograd - kulturnog turizma.

Ohrid je ovogodišnji šampion kontinentalnog turizma, a Brzeće omladinskog turizma.

Hotelski edukativni centar - Miločer proglašen je za najbolji trening centar u regionu, dok je “Zlatna čaša gostoljublja” otišla u slovenački Portorož. Popularna priznanja “Zlatno turističko srce” biće dodeljena i zaslužnim pojedincima - Hamidu Hadžiću iz Sarajeva, kao internacionalnom vitezu kulinarstva Jugoistočne Evrope, turističkom reporteru godine," Radovan Brankov ", Bojanu Panduroviću iz Beča i Mihajlu Berčeku iz Novog Sada, kao ličnosti godine turističkog novinarstva u regiji.

Specijalno priznanje biće uručeno Guči, povodom 55. godina postojanja u manifestacionom turizmu regiona i Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija - YUTA, za izuzetan doprinos u poslovanju turističkih agencija regiona jugoistočne Evrope (više od 60 godina).

“Mimozafest” u Herceg Novom biće proglašen najboljom turističkom manifestacijom Jugoistočne Evrope, dok će nagrada za najbolji restoran pripasti restoranu “Šešir moj” u Skadarliji, u kom će 24. aprila 2015. godine biti održana svečana dodela priznanja “Zlatno turističko srce”, za vreme otvaranja letnje turističke sezone u Skadarliji, navedeno je u saopštenju "Sacen Internešenela".

Izvor: B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor

18.02.2015 16:22

Na zalost da li je najbolja destinacija ne vjerujem. Za nas iz EU agencije za osiguranje ne zele da garantuju kasnjenja letova kao ni strajkove. Znajuci da ako Grci ne dobiju kredit sledeci mjesec nece moci isplatiti platu, grci su pred bankrotom. A kad drzava propadne nema bas neku veliku ljubav prema turistima nego gnjev pre prema strancima, vlasti svima. Pogledajte kako se ljudi ponasaju ovde kod nas kad su siromasni u Rumuniji, Bugarskoj, Bosni, Srbiji, zamislite kad vam kazu da nema plate za doktora sledeceg mjeseca, pa muka vam je vama samima a ne da trcite da ugostite nekog. A Kao turista nimalo vam nije svejedno.

ODGOVORITE